Študenti FOV so sodelovali na zaključnem dogodku Huawei-jevega programa Seeds for the Future

Kategorija novice: 
Obvestila

Trije študenti prvega letnika magistrskega študija  FOV (OMIS in IPS) udeležili Huawei-jevega programa Seeds for the Future, ki je pretekli teden potekal v digitalnem središču Slovenije (DIH) in v okviru katerega so poslušali predavanja o najsodobnejših tehnologijah in sodelovali v tekmovanju študije primera.

Slovenska ekipa, ki so jo sestavljali študenti Fakultete za organizacijske vede in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru ter Fakultete za elektrortehniko Univerze v Ljubljani so dosegli 1. mesto in se s tem uvrstili na globalno tekmovanje, ki bo 13.1.2022.

Na zaključni okrogli mizi, ki je potekala v Digitalnem središču Slovenije je sodelovala tudi naša študentka Maruša Podbevšek, ki je vtise o dogodku strnila: »Program je bil zasnovan tako, da smo imeli online predavanja ob določenem terminu o vodenju, kitajski kulturi, ogled Huaweijeve »Exhibition hale« in že posneta predavanja o 5G, umetni inteligenci, računalništvu v oblaku, ki smo jih lahko poslušali kadarkoli in jih lahko poslušajo tudi študentje, ki niso bili vključeni na program«. Dodala je še, da so zanje zelo lepo poskrbeli in da je za izkušnjo hvaležna.

Vsem študentom za izjemen dosežek čestitamo in jim želimo uspešno na nadaljnjem tekmovanju!

Več o dogodku: https://novice.svet24.si/clanek/zanimivosti/61ba3565a23b3/huawei-si-prizadeva-za-razvoj-tehnoloskih-talentov-v-sloveniji

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.