Leto 2016/2017

UM Fakulteta za organizacijske vede (UM FOV) bo v študijskem letu 2016/2017 organizirala dve tekmovanji v reševanju študiji primera.

Kaj je študija primera?

Študija primera je interaktivna pedagoška metoda. Ključni akterji so študenti, ki v 4- do 5-članskih ekipah rešujejo realne probleme, ki jih podajo uveljavljena podjetja ali organizacije iz Slovenije ali širšega okolja. Tekmovanje v študiji primera je torej odlična priložnost za mreženje s potencialnimi delodajalci, osvajanje novih znanj in kompetenc ter pridobivanje praktičnih izkušenj.

  • Case study 2016 / Decembrska šola
  • Case study Portorož 2017

Organizacijski odbor

*********************************************************

Case study 2016 / Decembrska šola

Od 5. do 8. decembra 2016 je na UM FOV potekala Decembrska šola v reševanju študije primera v sklopu katere je bilo organizirano tudi Tekmovanje v reševanju študije primera. Letošnji problem, ki so ga reševali študenti je predstavilo podjetje DHL Logistika d.o.o., ki je vodilni ponudnih zračnih in pomorskih logističnih storitev na svetu.

V Decembrsko šolo se je vključilo 25 študentov, ki so na dvodnevnem izobraževanju spoznavali metodo študije primera in pridobivali znanja iz javnega nastopanja, timskega dela, vodenja, argumentacije in organizacijskih sprememb.

Na Tekmovanje v študiji primera, ki je potekalo ob zaključku Decembrske šole se je vključilo 5 študentskih ekip, v sestavi:
•BENETEAM: Emina Ramčilović, Mark Pralica, David Rupnik in Matej Ribič
•GIRLS RULZ!: Karin Močnik, Sara Zornada,
•LIMONCE: Tjaša Tekavec, Gregor Žužek, Klemen Petelin in Ula Vidmar
•Skupina4:  Tilen Bajt, Romina Zadravec, Rosana Novak, Urša Hafnar, Jan Gantar
•FOV DREAM TEAM: Amir Draganović, Maša Trilar in Jan Vidmar

Direktorica podjetja DHL Logistika d.o.o. ga. Sabine Eisses je v torek, 6. decembra 2016 študentom predstavila problem, ki se je nanašal na uporabo znamke DHL v slovenskem prostoru. Podjetje je zastavilo zelo kompleksen problem, ki so se ga študenti takoj lotili in do četrtka, 8. decembra 2016 pripravili rešitve.

Vse ekipe so pravočasno, to je do četrtka, 8. 12. 2016 do 9.30. ure, oddale svoje prezentacije in tekmovanje se je pričelo. Komisija za ocenjevanje predlaganih rešitev je bila v sestavi predstavnikov podjetja in predstavnikov fakultete. S strani DHL Logistike so rešitve ocenjevali: ga. Jožica Markelj in g. Janez Miklej iz oddelka prodaje ter ga. Tamara Gerdej iz oddelka kadrov. S strani Fakultete za organizacijske vede pa sta v komisiji sodelovala red. prof. dr. Goran Vukovič in doc. dr. Miha Marič.

Po mnenju komisije so bile rešitve, ki so jih študenti predlagali zelo kreativne in uporabne. Najboljšo rešitev pa je ponudila ekipa novincev, in sicer ekipa BENETEAM, ki so jo sestavljali Emina Ramčilović, Mark Pralica, David Rupnik in Matej Ribič.

Drugo mesto je pripadlo ekipi LIMONCE (Tjaša Tekavec, Gregor Žužek, Klemen Petelin in Ula Vidmar), tretje mesto pa je zasedla ekipa FOV DREAM TEAM (Amir Draganović, Maša Trilar, Jan Vidmar).

Letošnje tekmovanje v študiji primera bo ponovno bogata popotnica študentom, ki s svojim aktivnim delom ne bodo le nanizali nekaj elementov v svojem bodočem življenjepisu, temveč so pridobili konkreten stik s podjetjem ter na ta način povezali vsa do sedaj pridobljena znanja na fakulteti s kreativnimi idejami.  Njihova samoiniciativnost, fleksibilnost in pripravljenost na skupinsko delo kažejo, da imamo v okolju fakultete študente, ki si želijo novih znanj in so pripravljeni sprejeti drugačne izzive.

Soorganizator tekmovanja (dec. 2016)

DHL Global Forwarding je vodilni ponudnik zračnih in pomorskih logističnih storitev na svetu. Z močno globalno prisotnostjo na več kot 850 lokacijah, v več kot 150 državah in z ekipo več kot 30.000 predanih in visoko kvalificiranih zaposlenih, povezujemo stranke s svetovnimi trgi.

*********************************************************

Case study Portorož 2017

2. tekmovanje v študiji primera, kamor se bodo uvrstile le najboljše ekipe, bo potekalo od 21. marca do 23. marca 2017 v Kranju in Portorožu.

Podrobnosti o tekmovanju bodo objavljene na spletni strani 36. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, Portorož 2017.

Prijave so možne do 15. marca 2017 preko obrazca ali osebno v Kariernem centru. Prijavite celotno ekipo, posamezniki pa kontaktirajte organizacijski odbor, ki vam bo poskušal najti ekipo.

Organizacijski odbor
•Petra Gorjanc, Karierni center UM FOV (kariernicenter@fov.uni-mb.si)
•Nina Pfeifer Pušnik, Karierni center UM FOV (kariernicenter@fov.uni-mb.si)
•Žiga Cibic (ziga.cibic@student.um.si)
•Aljaž Ferencek (aljaz.ferencek@student.um.si)
•Tilen Markun (tilen.markun@student.um.si)
•Blaž Sašek (blaz.sasek@student.um.si)
•Špela Strojin (spela.strojin@student.um.si)

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.