Tekmovanja v reševanju študije primera

 

Case Study FOV tekmovanja 2020

Mednarodno tekmovanje v reševanju študije primera 2020

Mnogi študenti v času svojega študija pridobijo širši vpogled v področje uporabnega znanja in sodelujejo pri iskanju novih rešitev, ki jih zahtevajo sodobni izzivi domačega in tujega okolja.

Letošnje 11. mednarodno tekmovanje v študiji primera je priložnost za študente, ki so željni dodatnega znanja in novih izzivov.

Kaj je študija primera?
Študija primera je interaktivna pedagoška metoda. Ključni akterji so študenti, ki s svojimi idejami pristopijo k reševanju določenega študijskega primera. Primeri proučevanja študjiskega primera temeljijo na realnih ali izmišljenih situacijah v praksi, ki jih je potrebno rešiti samostojno ali v skupini. Študenti se pri reševanju soočijo z določeno situacijo in se postavijo v vlogo menedžerjev oziroma vodij, ki bodo sprejele odločitve in s tem poiskale rešitve za določen podan primer.

Koncept študentskega tekmovanja v reševanju študije primera
Ekipe, ki se prijavijo na tekmovanje v študiji primera morajo biti sestavljene iz 5 študentov. Tekmovanja bodo potekala v angleškem jeziku. K sodelovanju se vabi vse študente, tako slovenskih kot tujih fakultet. Tekmovanje v reševanju študije primera bo potekalo od 14. do 16. septembra 2020. Predvideno se udeležencem (preko Skype-a) najprej predstavijo pravila tekmovanja v študiji primera in ključne okvire poslovno naravnanega problema, ki ga prispeva uspešno slovensko podjetje, ki je tudi sponzor tekmovanja. Študenti imajo do dneva tekmovanja čas namenjen za reševanje problema. Tekmovanje bo predvidoma potekalo 14. septembra 2020 od 16. do 20. ure v okviru programa 39. mednarodne konference v Kranjski Gori.

V okviru konference so jim zagotovljene dvorane za pripravo rešitev oz. prezentacij rešitve problema. Zadnji dan tekmovanja se prične že zjutraj, kjer študentske ekipe na javni predstavitvi, na podlagi izžrebanega vrstnega reda, predstavijo svoje rešitve štiri članski komisiji, ki na koncu izbere zmagovalca.

Čas in trajanje

Mednarodno tekmovanje v reševanju študije primera bo predvidoma potekalo 14. septembra 2020, v okviru programa 39. mednarodne konference.

 

Program:

Bo objavljen naknadno.

 

Organizacijski odbor: 

Več informacij:

Univerza v Mariboru
Fakulteta za organizacijske vede
Karierni center
Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj

tel: 04  23 74 245 ali 04  23 74 267
e-pošta: karierni.fov@um.si 

__________________________________________________________________________________________________

 

Arhiv

Seznam tekmovanj v reševanju študije primera: