Case study 2019 / Decembrska šola 2019

9. in 12. decembra 2019 je na UM FOV potekala Decembrska šola v reševanju študije primera v sklopu katere je bilo organizirano tudi Tekmovanje v reševanju študije primera. Letošnji problem, ki so ga reševali študenti je predstavilo podjetje Startsy d.o.o., ki se ukvarja s poslovnim svetovanjem in razvijanjem zagonskih podjetij.

Študenti vključeni na Decembrsko šolo v reševanju študije primera, so na dvodnevnem izobraževanju spoznali metodo študije primera in pridobivali znanja iz javnega nastopanja, timskega dela, vodenja, argumentacije in organizacijskih sprememb.

Koncept študija primera (case study) predstavlja metodološko in pedagoško naravnan izziv, katerega cilj je integracija različnih teoretičnih konceptov in situacij iz realnega poslovnega okolja. Iz tega razloga, metodologija študije primera omogoča udeležencem podroben vpogled v konkreten, poslovno naravnan problem proučevane organizacije/podjetja in spodbuja osvajanje in razvoj potrebnega kritičnega oz. ustvarjalnega razmišljanja, potrebnega na področju managementa.

Na Tekmovanje v študiji primera, ki je potekalo ob zaključku Decembrske šole se je vključilo 5 študentskih ekip, v sestavi:

HAKUNA MATATA:  Maja Bučer, Mia Katarina Mihalinec, Lucija Marjetka Prelog, Jan Zadnik 
JEŽKI: Jaka Bochl, Žan Fagec, Katja Pintarič, Lea Ulčar 
MLADI PODJETNIKI: Urban Čakš, Aljaž Dimič, Nejc Kovačič, Jasmin Nuhanović, Niko Vrhunec
ŠS FOV: Marina Đorđeski, Klavdija Kastelic, Nina Milinkovič in Vladimir Todorović
WIN WIN: Luka Iličić, Timotej Osredkar, Marko Pogačnik, Aljaž Štih 

Direktor podjetja Startsy d.o.o. je v torek, 10. decembra 2019 študentom predstavil problem, ki se je nanašal na uporabo znamke WARRANTLY v slovenskem prostoru. Podjetje je zastavilo zelo kompleksen problem, saj so študenti iskali idejo za promocijo in izboljšanje funkcionalnosti spletne aplikacije Warrantly, ki so jih predstavili v petek, 13. decembra 2019.

Vse ekipe so pravočasno oddale svoje prezentacije in Komisija za ocenjevanje predlaganih rešitev, v sestavi: doc. dr. Miha Marič, viš. pred. dr. Marko Urh, Aljaž Ferencek, mag. in predstavnik podjetja Startsy g. Rok Snoj,  je z veseljem prisluhnila študentskim idejam. Le-te so bile podane na kreativen način in so predstavile zelo raznolike a tudi dobro argumentirane poglede na zastavljeni poslovni problem.

Najboljšo rešitev je ponudila ekipa novincev, in sicer ekipa JEŽKI, Drugo mesto je pripadlo ekipi HAKUNA MATATA, tretje mesto pa je zasedla ekipa MLADI PODJETNIKI.

Letošnje tekmovanje v študiji primera bo ponovno bogata popotnica študentom, ki s svojim aktivnim delom ne bodo le nanizali nekaj elementov v svojem bodočem življenjepisu, temveč so pridobili konkreten stik s podjetjem ter na ta način povezali vsa do sedaj pridobljena znanja na fakulteti s kreativnimi idejami.  Njihova samoiniciativnost, fleksibilnost in pripravljenost na skupinsko delo kažejo, da imamo v okolju fakultete študente, ki si želijo novih znanj in so pripravljeni sprejeti drugačne izzive.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.