Študenti za študente

Študentska organizacija Fakultete za organizacijske vede

Študentska organizacija Fakultete za organizacijske vede (ŠOFOV) pod ustanoviteljem Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) je v zadnjem desetletju dodatno pospešila razvoj študentske organiziranosti v Kranju.

Želimo zagotavljati kontinuiran in kakovosten razvoj na področju kulture, izobraževanja, športa in mednarodnega sodelovanja ter drugih področij interesnega delovanja študentov in mladih. Organiziramo številne projekte, ki jih študentje že dobro poznajo. Info točka FOV je prostor, kjer si lahko vsak posameznik uredi študentsko prehrano in pridobi informacije o študiju in obštudijskih dejavnostih.


Društvo študentov FOVŠ

Študenti delujemo tudi v okviru društva študentov Fakultete za organizacijske vede – FOVŠ, ki je bilo ustanovljeno z namenom izboljšanja kvalitete obštudijskih dejavnosti FOV, kar uspešno udejanjamo zadnjih pet let z vodenjem najodmevnejših študentskih projektov Fakultete za organizacijske vede.

Društvo v sodelovanju s fakulteto študentom ponuja možnost aktivnega sodelovanja in sooblikovanja projektov.

Za več informacij se obrnite na našo spletno stran www.fovs.si ali nas poiščite na Facebook strani FOVŠ.


Mednarodno društvo ESTIEM

ESTIEM (European Students of Industrial Engineering and Management) je neprofitna študentska organizacija, ki združuje študente tehničnega znanja in managementa s področja celotne Evrope.

Namen organizacije je ustvariti in negovati stike med študenti, profesorji in strokovnjaki na svojem področju ter jih pri tem podpirati pri njihovem osebnostnem in profesionalnem razvoju. Danes je ESTIEM stabilna organizacija, ki združuje 77 lokalnih skupin v 30 državah.

Torej, če želiš svoj študij maksimalno izkoristiti, se ogromno naučiti, uporabiti vso teorijo v praksi, potovati in spoznati veliko novih ljudi, se nam pridruži. Poišči nas na naši Facebook strani ESTIEM LG Kranj.


Tutorji FOV

Tutorji FOV že vrsto let pomagajo novim študentom pri vstopu v študijsko okolje, kjer se način dela razlikuje od srednješolskih sistemov.

Študentom pomagamo z informacijami glede študija, zapiski na spletni strani in v fizični obliki ter inštrukcijami za posamezne predmete.

Dosegljivi smo na tutor.fov@soum.si, lahko pa nas poiščete tudi na Facebook strani Tutorji FOV.


Mednarodno društvo AIESEC

AIESEC je mednarodna izobraževalna ter neprofitna organizacija, ki mladim omogoča, da odkrijejo in razvijejo svoj vodstveni potencial za pozitiven učinek na družbo. AIESEC študentom ponuja prakse v tujini. Ločimo dve različni praksi:

  • plačana profesionalna praksa, s katero lahko že med študijem pridobiš praktičen vpogled v delo v mednarodnem okolju;
  • prostovoljna praksa, kjer delaš na projektih, ki imajo pozitiven učinek na razvoj družbe, omogoča seznanitev z globalnimi problemi in odkrivanje rešitev za le-te. Prostovoljno delo v tujini traja od 6 do 18 tednov.

Za več informacij všečkaj našo Facebook stran AIESEC Kranj, nam piši na president@kr.aiesec.si ali nas obišči na FOV v pisarni 013.

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.