Leto 2015/2016

Zaključek tekmovanja v reševanju študije primera 2015/2016

15. marca 2016 se je na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju pričelo že tradicionalno mednarodno tekmovanje v reševanju študije primera, ki se je uspešno končalo v sklopu 35. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti v Portorožu, ki je potekala od 16. do 18. marca 2016 v Kongresnem centru Portus v Portorožu.

Ekipe študentov so se najprej zbrale v Kranju, kjer jim je pokrovitelj tekmovanja Mestna občina Kranj, pripravila predstavitev študije primera na temo: »Upgrading of business co-working (Kovačnica) Kranj«

Tekmovale so sledeče ekipe:

  • eπc / FOV1 (Žiga Cibic, Aljaž Ferencek, Špela Strojin, Blaž Sašek) | UM Fakulteta za organizacijske vede
  • ½ piškota / FOV2 (Žan Eržen, Christian Jereb, Peter Kavčič, Kristjan Lokar) | UM Fakulteta za organizacijske vede
  • Security engineering (Rok Delej, Klara Goluć, Alen Krošelj, Jrij Krsnik, Patricija Lunežnik) | UM Fakulteta za energetiko in UM Fakulteta za varnostne vede
  • FON1 (Sara Dragičević, Sanja Nedeljković, Nemanja Stanković, Mladen Tusup, Mladen Vidojević) | UB Fakultet organizacionih nauka Beograd
  • FON2 (Djordje Arsović, Sara Račić, Zoran Ristić, Maja Stojić, Darko Stojković)

Študenti so se izkazali s svojimi idejami in predlogi rešitve. Komisija v sestavi Ana Vizovišek (Mestna občina Kranj), Domen Dolenc (Kovačnica), Goran Vukovič (UM FOV), Alenka Tratnik (UM FOV) in Marko Urh (UM FOV), so na podlagi skupnih ocen posameznih ekip ob koncu razglasili zmagovalce.

Zmagovalci tekmovanja so bili člani ekipe eπc, drugo mesto je zasedla ekipa Security engineering, tretje mesto pa FON2.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za aktivno udeležbo in dobro voljo na tekmovanju.

UM Fakulteta za organizacijske vede (UM FOV) bo v študijskem letu 2015/2016 organizirala dve tekmovanji v reševanju študiji primera.

Kaj je študija primera?

Študija primera je interaktivna pedagoška metoda. Ključni akterji so študenti, ki s svojimi idejami pristopijo k reševanju določenega študijskega primera. Primeri proučevanja študjiskega primera temeljijo na realnih ali izmišljenih situacijah v praksi, ki jih je potrebno rešiti samostojno ali v skupini. Študenti se pri reševanju soočijo z določeno situacijo in se postavijo v vlogo menedžerjev oziroma vodij, ki bodo sprejele odločitve in s tem poiskale rešitve za določen podan primer.

Koncept tekmovanj študije primera:

Ekipe, ki se prijavijo v tekmovanje v študiji primera morajo biti sestavljene iz 4-5 študentov. Tekmovanji bosta potekali v angleškem jeziku. K sodelovanju se vabijo vsi študenti tako slovenskih kot mednarodnih fakultet.

V finalno tekmovanje, ki se bo odvijal marca 2016 v sklopu 35. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti,  se uvrstita dve ekipi, ki sta najboljši na decembrskem tekmovanju v Kranju.

Organizacije iz katerih prihajajo tekmovalne ekipe morajo same poskrbeti za stroške bivanja posameznih ekip. Običajno gre za nočitve v študentskih domovih ali hostlih. Kotizacije za tekmovanje ni. (Cena v kranjskem študentskem domu za nočitev z zajtrkom je okrog 20 €).

Rokovnik tekmovanj:

December 2015:

Tekmovanje v študiji primera bo potekalo od 16. 12. 2015  do 18. 12. 2015 na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju in na sedežu podpornika tekmovanja.

Agenda 1. tekmovanja in usposabljanja bo objavljena teden pred tekmovanjem.

Podpornik tekmovanja: Mestna občina Kranj 

Prijavni obrazec / Liga v reševanju študije primera

Marec 2016:

2. tekmovanje v študiji primera, finale, kamor se bodo uvrstile le najboljše ekipe bo v potekalo marcu 2016, natančneje od 15. do 17. marca 2016 v Kranju in Portorožu. Podrobnosti bodo objavljene kmalu.

Poglejte si tudi, kako so potekala pretekla tekmovanja v študijskem letu 2013/2014: finalno tekmovanje 20141. tekmovanje 2014.

Prijave za tekmovanja v študiji primera in za decembrsko šolo zbira Karierni center FOV. Prijavite se lahko preko spletnega obrazca, ki ga pošljete na kariernicenter@fov.uni-mb.si

 

PODPORNIK LIGE V TEKMOVANJU ŠTUDIJE PRIMERA

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.