Študenti FOV so sodelovali pri programiranju aplikacije KamBI – inovativnega orodja, ki mladim približuje inženirske poklice

Kategorija novice: 
Obvestila

Vedno znova smo ponosni na naše študente in profesorje, ki poleg pedagoških in ostalih obveznosti odlično sodelujejo z okoljem. Študenti Fakultete za organizacijske vede so  pod mentorstvom rednega profesorja dr. Roberta Leskovarja sodelovali pri programiranju aplikacije KamBI -  inovativnega orodja, ki mladim približuje inženirske poklice.

Prof. dr. Robert Leskovar, ki je na FOV tudi predstojnik katedre za Informatiko je za časnik Dnevnik povedal: »Študenti so v letu 2019 dobili priložnost uporabiti svoje znanje in kreativnost na realnem primeru projekta z malokodnim programiranjem, se preizkusiti v timskem delu, testiranju, zagotavljanju kakovosti programske rešitve in se družiti, v letu 2020 pa izključno na daljavo in izkustveno pregledati verzije programske rešitve in podati ideje o dograjevanju aplikacije z večstranskim ocenjevanjem poklicnih afinitet bodočih študentov. Aplikacija lahko spodbudi dijake in dijakinje k poglobljenem razmisleku o poklicni poti predvsem v inženirskih poklicih. Seveda bomo vsi v projektu veseli, če bomo komur koli pomagali k boljši študijski in karierni odločitvi«.

Več: https://www.dnevnik.si/1042945952/gazela/nova-aplikacija-kambi-mladim-priblizuje-inzenirske-poklice?fbclid=IwAR1UAeSuZufmPomcCx3YvMCFozoqLTbajfn45fhoLkV26tFPiHJ89C06SBs

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.