Decembrska šola in tekmovanje v reševanju študije primera 2018

Kategorija novice: 
Obvestila

3. in 4. decembra 2018 je na Fakulteti za organizacijske vede UM potekala Decembrska šola v reševanju študije primera na kateri so se študenti spoznali z metodo študije primera in pridobili različna znanja s področij projektnega vodenja, javnega nastopanja, timskega dela, vodenja, argumentacije, organizacijskih sprememb in drugih.

Pridobljena znanja so študenti strnili v iskanje rešitev na izziv, ki je bil podan na Tekmovanju v študiji primera za študente FOV UM, ki je potekal 7. decembra 2018. »Kreacija in trženje pet zvezdničinega doživetja« je bil izziv letošnjega tekmovanja, ki ga je študentom pripravil Zavod za turizem in kulturo Kranj (ZTKK). Izziv sam se je nanašal na nadgradnjo turistične ponudbe Kranja in na ideje, ki bi to ponudbo lahko nadgradile. Izobraževanja in tekmovanja se je udeležilo pet ekip študentov, in sicer:

  • ekipa ERROR404 (Matija Jerin, Aron Režek, Patrik Arh in Tim Verbole),
  • ekipa APOLLO (Betka Fink, Neža Kozjek in Adrijana Andonov),
  • ekipa ŠEMSO FOV (Nik Tomažič, Tadej Polajnar, Žan Smrkolj, Šemso Hrnjičić in Maruša Podbevšek),
  • ekipa EUREKA (Stela Sebešan, Vesna Stojanovič, Ana Lambić in Timotej Ribič) in
  • ekipa FOV1 (Nika Koštomaj, Urška Hafnar, Tilen Bajt in Ana Dimic Martinovič).

Po predstavitvi izziva s strani direktorja Zavoda za kulturo in turizem Kranj mag. Tomaža Štefeta, so imele ekipe dva dni časa, da pripravijo rešitve, pri katerih so morali podati ideje za vzpostavitev novih produktov, pri čemer so upoštevali tudi zajem ciljnih skupin, marketing, prodajo, opis produkta, cene, stroške, terminske načrte, ocene tveganj in drugo.

Vse ekipe so pravočasno, to je do petka, 7. decembra 2018 do 9. ure oddale svoje rešitve z odličnimi prezentacijami. Komisija v sestavi mag. Tomaž Štefe (ZTTK), red. prof. dr. Eva Jereb, viš. pred. dr. Marko Urh in študent Blaž Sašek (vsi trije UM FOV) so z zanimanjem prisluhnili rešitvam, ki so jih pripravili študenti, pri zboru najboljšega, pa so imeli zelo težko nalogo, saj so bili študenti zelo prepričljivi.

Najboljšo rešitev je bila po mnenju strokovne komisije pripravila ekipa ERROR404, ki so jo sestavljali Matija Jerin, Aron Režek, Patrik Arh in Tim Verbole. Ekipa študentov je zmagala s predlogom gurmansko senzoričnega doživetja v rovih pod starim Kranjem.

Zavodu za kulturo in turizem Kranj in vsem študentom se zahvaljujemo za njihovo sodelovanje in dobro voljo na tekmovanju!

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.