Redni profesor dr. Zvone Balantič je na spletnem dogodku izvedel predavanje z naslovom »Ergonomija na delovnem mestu v luči staranja zaposlenih«

Kategorija novice: 
Obvestila

V okviru spletnega dogodka, ki je potekal pod okriljem evropske kampanje »Zdravo delovno okolje 2020-22« je kot eden izmed predavateljev sodeloval tudi vodilni strokovnjak s področja ergonomije v Republiki Sloveniji, redni profesor dr. Zvone Balantič s Fakultete za organizacijske vede UM. Predavanje je izvedel na temo pomembnih vplivov ergonomije v delovnem okolju, ki je eno ključnih orodij za zagotavljanje zdravja in varnosti zaposlenih pri delu in učinkovitosti ter uspešnosti dela. Tematiko predavanja je povezal tudi z aktualnimi demografskimi spremembami v družbi.

Dogodek je organiziralo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve, namenjen pa je bil zlasti delodajalcem, delavcem in strokovnim delavcem za varnost pri delu, izvajalcem medicine dela, kadrovskim delavcem idr., ki jih zanima ergonomija na delovnem mestu in ravnanje s starejšimi zaposlenimi. Spletnemu predavanju prof. dr. Zvoneta Balantiča je prisluhnilo preko 300 udeležencev.

Več o dogodku: https://www.gov.si/dogodki/2021-11-11-ergonomija-na-delovnem-mestu-in-staranje-zaposlenih/

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.