Med prvimi Kongresnimi ambasadorji 2019 tudi dekan FOV UM

Kategorija novice: 
Obvestila

Včeraj, 14. novembra 2019 je na Ljubljanskem gradu potekal osrednji dogodek Slovenskega ambasadorskega programa v letošnjem letu, kjer so bili podeljeni častni nazivi prvim Kongresnim ambasadorjem za leto 2019. Častni pokrovitelj dogodka je bil Predsednik Republike Slovenije, gospod Borut Pahor. Ugleden naziv je izmed 25 kongresnih ambasadorjev Slovenije prejel tudi dekan FOV UM red. prof. dr. Iztok Podbregar.

Projekt kongresnih ambasadorjev je zasnovan skladno z dobrimi praksami v tujini, kjer destinacije beležijo številne uspehe na račun uspešnega razvoja kongresnih in konferenčnih ambasadorskih programov. Nominiranci prihajajo iz vrst zdravnikov, znanstvenikov, profesorjev, raziskovalcev in drugih strokovnjakov z različnih področij, ki so pripomogli k internacionalizaciji Slovenije. Gre za program, katerega znatni pomen vpliva na večji uspeh Slovenije na področju internacionalizacije, znanosti, strokovnih ved, gospodarstva in športa.

Dekan FOV UM red. prof. dr. Iztok Podbregar je naziv sprejel s ponosom v čast in priznanje vsem sodelavkam in sodelavcem, ki se na FOV UM trudijo za uspešno pripravo in izvedbo konferenc ter s tem pomembno prispevajo k razvoju organizacijskih znanosti, študijskih programov FOV UM, managementa, ter prepoznavnosti fakultete.