UM FOV na hekerskem tekmovanja Capture the flag v Münchnu (23. in 24. november 2018)

Kategorija novice: 
Obvestila

Fakulteta za organizacijske vede se je v sodelovanju s fundacijo Siceh (Slovensko združenje etičnih hekerjev) udeležila hekerskega tekmovanje Capture the Flag - Dark Fiber, ki je potekalo 23. in 24. novembra 2108 v Münchnu v Nemčiji.

Tekmovanje je organiziral raziskovalni inštitut CODE, ki deluje pod okriljem nemške vojaške univerze Universität der Bundeswehr München s podporo uglednih sponzorjev iz vrst industrije (IBM, DellEMC, KPMG, NTT Securitiy,…).

Ekipo FOV – SICEH so sestavljali:

  • Peter Kavčič, študent UM FOV, član Siceh
  • Boštjan Špehonja, član Siceh in gostujoči strokovnjak na UM FOV
  • David Petek, član Siceh  in gostujoči strokovnjak na UM FOV
  • Grega Pogačnik, član Siceh in gostujoči strokovnjak na UM FOV, vodja ekipe ter
  • izr. prof. dr. Alenka Brezavšček, koordinatorica ekipe.

Pogoj za udeležbo ekipe na tekmovanju v Münchnu so bile uvrstitev med najboljše na kvalifikacijah, ki so potekale v mesecu oktobru. V okviru le-teh se je ekipa FOV – SICEH uvrstila med prvih šest od 30 prvotno prijavljenih ekip.

Povabila v München zato niso mogli odkloniti, saj že samo sodelovanje na tem prestižnem tekmovanju priča, da imamo našimi študenti potencial na področju informacijske varnosti. Tekmovanja Capture the Flag v Münchnu, na katerem je sodelovalo 23 najboljših ekip, sta se fizično udeležila študent FOV Peter Kavčič in izr. prof. dr. Alenka Brezavšček, ostali člani ekipe pa so tekmovali na daljavo iz Slovenije.

Tekmovanje je trajalo nepretrgoma 18 ur, od 18. ure zvečer do 12. ure naslednjega dne. Za člana ekipe iz vrst FOV je bila to posebna izkušnja, saj sodelovanje na takem tekmovanju predstavlja izziv in motivacijo za nadaljnje delo. Ekipa FOV – SICEH se je uvrstila v zlato sredino sodelujočih.

Študentu Petru Kavčiču vse čestitke za  vztrajnost in vzdržljivost, predvsem pa za izkazano znanje pri spopadanju z zelo zahtevnimi hekerskimi orehi! Izr. prof. dr. Alenki Brezavšček pa zahvale za vso koordinacijo izvedbe poti v München.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.