Seminar in delavnica Javna podpora podjetniškim pobudam na podeželju

Kategorija novice: 
Obvestila

V sredo, 14. novembra 2018, sta na Fakulteti za organizacijske vede (FOV) Univerze v Mariboru, v okviru Interreg Europe projekta RURAL SMEs, potekala seminar in delavnica o podjetniških pobudah na podeželju z naslovom »Kako se spopasti z izzivi današnjega časa in prihodnosti – kako lahko MSP-ji in lokalni/regionalni organi sodelujejo v smeri inovativnega in trajnostnega razvoja naših regij?«

Dogodek je nastal pod okriljem Fakultete za organizacijske vede v Kranju in Regionalne razvojne agencije - BSC Kranj. Slednja je k sodelovanju povabila predavatelje s Fakultete, iz Mednarodnega združenja regionalnih razvojnih agencij (EURADA), Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko in RURAL SMEs partnerje, regionalne deležnike, študente in ostale zainteresirane (z nacionalnega in EU nivoja).

Strokovnjaki so govorili o tem, kako lahko mala in srednja podjetja in javni organi sodelujejo v smeri inovativnega in trajnostnega razvoja naših regij. Pri praktičnemu delu srečanja so bili prisotni tudi študenti FOV, ki so z aktivno udeležbo, predvsem tujim udeležencem dogodka, iz prve roke lahko povedali katere so prednosti in slabosti študija in delovanja na podeželju ali pa v prestolnici.

Seminar in delavnica sta se zaključili z vodenim obiskom podjetja Elan d.o.o., v Begunjah na Gorenjskem.