Izjemno zanimive delavnice za dijake na UM FOV

Kategorija novice: 
Obvestila

Na Fakulteti za organizacijske vede sta v mesecu novembru 2017 potekali delavnici Uvod v programiranje v Javi – Alice 3, ki so ju izvedli prof. dr. Robert Leskovar, doc. dr. Alenka Baggia, izr. prof. dr. Uroš Rajkovič (pomoč dijakom) in Timotej Hostnik (pomoč dijakom). Na delavnicah so dijaki v okviru obveznih izbirnih vsebin sledili navodilom profesorjev pri spoznavanju osnov programiranja. Za učenje je bil uporabljen program Alice 3 (v3.3). Najprej so se dijaki srečali s konceptom razreda in objekta v prijaznem grafičnem okolju, nato pa so se srečali z zaporedjem ukazov, s programskimi zankami, razvejanjem in s sočasnim izvajanjem več ukazov.

O zadovoljstvu z izvedenima delavnicama pričajo komentarji dijakov ob zaključku in sicer: »Kul je bilo, ker smo imeli vodeno, a smo kljub vsemu lahko počeli, kar smo hoteli; Nekaj novega; Predlagam, da je naslednjič na voljo več časa; Delavnica mi je bila zelo všeč, saj je bila bolj zanimiva, kot je pri nas običajno pouk. Predavatelji so tudi bolj strokovno usposobljeni kot naši profesorji in dobro ter razumljivo razlagajo besedilo«.

Več o delavnicah: https://swqlab.fov.um.si/moodle/mod/resource/view.php?id=2174

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.