Uspešno smo zaključili SOR'19 - 15. Simpozij o operacijskih raziskavah v Sloveniji

Kategorija novice: 
Obvestila

Na Bledu je med 25. in 27. septembrom 2019 potekal 15. Simpozij o operacijskih raziskavah v Sloveniji – SOR'19, ki smo ga organizirali skupaj s Slovenskim društvom Informatika, Sekcijo za operacijske raziskave in Univerzo v Ljubljani, Fakulteto za strojništvo.

Simpozij je v treh dneh gostil preko 130 udeležencev iz 20-ih držav sveta, ki so s srečanjem na konferenci izmenjali izkušnje, spoznali dobre prakse v mednarodnem in slovenskem okviru, predstavili rešitve in izzive ter prepoznali praktične probleme, ki jih je moč reševati z metodami operacijskih raziskav.

Simpozij SOR'19, ki ga je Fakulteta pomagala organizirati že tretjič, vsaki dve leti na enem mestu poveže predstavnike univerz, vladnih institucij in drugih organizacij s področja operacijskih raziskav. Njegov namen je  popularizacija operacijskih raziskav za reševanje kompleksnih problemov (v ekonomiji, računalništvu, organizaciji, ekologiji ipd.) ter spodbujanje k nadaljnjim raziskavam.

Več informacij in foto galerija slik je na voljo na spletni strani: sor19.fov.uni-mb.si.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.