Na Fakulteti za organizacijske vede UM v Kranju se je zaključila 3. mednarodna poletna šola »Organization, Management and Society«

Kategorija novice: 
Obvestila

Že tretje leto zapored so se v Kranju zbrali študentje in profesorji iz različnih evropskih držav in univerz z namenom sodelovanja na mednarodni poletni šoli Fakultete za organizacijske vede UM. Letošnje poletne šole se je udeležilo 25 študentov iz 8 evropskih držav, 6 domačih in 7 tujih profesorjev iz 5 evropskih univerz.

Program Erasmus+ poletne šole, ki je potekal 31. avgusta in 15. septembra na daljavo, ter od 4. do 9. septembra v živo, je študente navdušil s sklopom zanimivih predavanj in delavnic, kjer so spoznavali področja organizacije in managementa z različnih področij glavnih stebrov organizacije – procesov, ljudi in informacijskih sistemov.  Med drugimi se je petindvajset študentov iz različnih evropskih okolij spoznavalo na delavnici Lego Bricks, se izobraževalo na področju upravljanja znanj v dobi AI ter sodelovalo na delavnici kreativnosti. Študenti in profesorji so na delavnici medkulturnega komuniciranja videli, kako se vsak od udeleženih reševanja izzivov loti drugače, se spoznali s trenutnimi trendi organizacije in managementa v mednarodnem okolju in se dotaknili kako AI vpliva na kadrovanje. S predavanjem o vizualizaciji podatkov za odločanje so se seznanili kako nam določeni podatki lahko pomagajo pri kasnejših pomembnih odločitvah v organizacijah, za konec pa so jim bile predstavljene še osnove igrifikacij.

Posebnost poletne šole je bila tudi letos organizacija tekmovanja v študiji primera, kjer so izziv zastavili v podjetju Aviation Career Center, Slovenia, ki se vse bolj uveljavlja z izvajanjem programov usposabljanja pilotov. Izziv je študentom omogočil vpogled v delovno okolje letalskega kariernega centra in odlično povezovanje pridobljenih znanj s prakso. Člani komisije, ki so jo sestavljali predstavniki podjetja in profesorji, ki so sodelovali na poletni šoli, so bili nad rešitvami navdušeni in so pohvalili delo prav vseh ekip študentov.

V sklopu poletne šole pa se študentje niso spoznavali le s področij organizacije in managementa, imeli so odlično priložnost spoznavanja in sodelovanja v medkulturnem okolju ter, z organiziranimi ogledi, ki jih omogočajo Erasmus+ kombinirani intenzivni programi, imeli možnost spoznati tudi Slovenijo, Kranj in Ljubljano.

Študenti in profesorji so bili navdušeni nad celotno organizacijo poletne šole, ki jim je prinesla nove izkušnje, znanja in poznanstva. Obljubili so, da se v Slovenijo še kdaj vrnejo.

Več utrinkov FOV poletne šole 2023 si lahko ogledate na spletni strani poletne šole:  https://summerschool.fov.um.si/.

Kratek video o vtisih študentov na poletni šoli pa je dostopen na FOV »youtube« kanalu:  https://www.youtube.com/watch?v=r5vc05iUYmc

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.