Za najboljši projekt kakovostnega staranja izbran študentski projekt Univerze v Mariboru Fakultete za organizacijske vede

Kategorija novice: 
Obvestila

V okviru razpisa za najboljši projekt za spodbujanje kakovostnega staranja v letu 2022 s strani Fakultete za zdravstvene vede Univerze v Novem mestu, je bil za najboljši projekt kakovostnega staranja v letu 2022 izbran projekt študentov Fakultete za organizacijske vede, Pravne fakultete UM, Pedagoške fakultete UM in Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM z naslovom »Oblikovanje modela usposabljanja na področju digitalnih veščin in širše za starostnike v Domu upokojencev Kranj«. Študenti pod mentorstvom red. prof. dr. Polone Šprajc s FOV UM in delovne mentorice ga. Jane Pungeršek so v letu 2022 soustvarili projektno nalogo, ki je z izzivom študentov različnih študijskih področij povezala fakultetno okolje z domom za starostnike. Projekt je prinesel nadvse dobrodošlo popestritev vsakdana za starostnike, zato so ga v Domu upokojencev Kranj sprejeli z odprtimi rokami. Študenti so prinesli ideje, v domu pa so vedeli, kako jih implementirati in kaj stanovalci potrebujejo. Študenti so jim s svojo zagnanostjo in dobro voljo v vsakdan prinesli svežino, nove izkušnje in doživetje stanovalcem. Vsaka aktivnost projekta je prinesla svoj delež k dobremu počutju starostnikov.

Projekt je bil izveden v okviru Študentskih izzivov Univerze v Mariboru v okviru Razvojnega stebra financiranja 2021-2024 področja: Spodbujanje sodelovanja študentov in potencialnih delodajalcev z namenom pridobivanja praktičnih izkušenj v času študija in reševanja realnih izzivov okolja.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.