Evropska noč raziskovalcev 2021

Kategorija novice: 
Obvestila

Evropska noč raziskovalcev letos hkrati poteka v kar 29 državah Evrope in širše, v Sloveniji  pa se bo odvila pod okriljem dveh konzorcijev in njunih projektov Noč ima svojo moč in Znanost za vse. Na zadnji petek v septembru, 24. 9. 2021, je tako praznično tudi v Mariboru, Kopru, Izoli in Novi Gorici, kjer potekajo dogodki Evropske noči raziskovalcev 2021.

Danes se v Europarku v Mariboru, med drugimi predstavljajo tudi raziskovalci naše fakultete, ki bodo predstavili področje raziskav na FOV, zasnovo in delovanje kiberfizičnih platform ter problematiko organizacije dela z njimi. V sklopu dogodka Evropske noči raziskovalcev bo predstavljenih tudi 75 programskih vsebin osrednjega dogodka projekta Znanost za vse. Na različnih interaktivnih postojankah raziskovalnih institucij pa se predstavljajo najnovejši dosežki znanosti in delo raziskovalcev Univerze v Mariboru.

Več: https://www.um.si/projekti/%C4%8Clove%C5%A1ki%20viri%20v%20raziskovanju/Strani/Zabavno-raziskovanje---pridru%C5%BEen-dogodek-panevropski-No%C4%8Di-raziskovalcev-2016.aspx

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.