Obvestilo Fakultete za organizacijske vede

Kategorija novice: 
Obvestila

Na podlagi določil Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu (Uradni list RS, št. 132/2021) morajo vse osebe, ki prihajajo v prostore vzgojno-izobraževalnih zavodov in so starejše od 15 let, izpolnjevati pogoj prebolevnosti, cepljenosti ali testiranja, kar dokazujejo z dokazili, določenimi v odloku, ki ureja začasne ukrepe za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2.

Obveščamo vas, da je Vlada RS na včerajšnji seji sprejela Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti v vzgoji in izobraževanju ter visokem šolstvu, ki ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Veljavnost odloka se podaljšuje do vključno 5. septembra 2021, spremembe in dopolnitve pa začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

Dopolnitev se nanaša na drugi  odstavek 2. člena odloka, ki določa, tedensko testiranje  za osebe, navedene v 1. členu odloka. Obveznost tedenskega testiranja se dodaja tudi za študente. Tudi za študente se tedensko testiranje financira iz državnega proračuna. S tem se podaljšuje veljavnost ukrepa PCT v visokošolskih zavodih, Vlada RS pa je pritrdila temu, da se za vse študente, ki niso preboleli COVID-19 ali se niso cepili proti okužbi, uredi brezplačno testiranje, test bo veljaven 1 teden.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.