Uspešno smo zaključili 36. mednarodno blejsko konferenco o digitalnem poslovanju / 25. - 28. junij 2023

Kategorija novice: 
Obvestila

Blejska e-konferenca, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru je mednarodni dogodek z najdaljšo tradicijo na področju raziskovanja elektronskega, danes digitalnega poslovanja v Evropi in eden izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu.

Letošnja 36. konferenca je pod naslovom: Digitalna ekonomija in družba: Vloga digitalnih inovacij v času nestabilnosti, tudi letos povezala številne mednarodne udeležence, ki so se zopet srečali na Bledu. Program konference je potekal od 25. do 28. junija 2023. Udeleženci konference so se vsebinsko dotaknili različnih vidikov priložnosti in izzivov uporabe digitalnih tehnologij za oblikovanje rešitev v dobrobit posameznika, organizacij in družbe v času po krizi pandemije. Predsednica programskega odbora red. prof. dr. Andreja Pucihar je ob končani konferenci povedala: »Digitalne tehnologije prestavljajo temelj za preoblikovanje delovanja organizacij in družbe. Postajajo strateški vir za inovacije. V času nestabilnosti, v mislih imamo tako politične, kot družbene izzive in naravovarstvene, lahko digitalne tehnologije pomembno prispevajo k oblikovanju rešitev, ki bodo koristne za človeka ter seveda za organizacije in okolje. Kot družba si želimo trajnostne odgovornosti in ravnanja tako organizacij kot posameznika. Želimo rešitve, ki bodo omogočile enakost in blaginjo za vse in bodo premostile izzive sodobnega sveta. Digitalne tehnologije imajo za dosego trajnostnega razvoja družbe pomembno vlogo. Cilj konference je bil prikazati priložnosti in rešitve, ki poleg doseganja učinkovitosti in uspešnosti organizacij prinašajo dobrobit za ljudi in celotno družbo ter omogočajo odgovornejše ravnanje do okolja.«

Več o konferenci in utrinke s konference si lahko ogledate na uradni spletni strani: http://bledconference.org/.

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.