Pred nami je 36. mednarodna blejska konferenca o digitalnem poslovanju / 25. - 28. junij 2023

Kategorija novice: 
Obvestila

Blejska e-konferenca, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru je mednarodni dogodek z najdaljšo tradicijo na področju raziskovanja elektronskega, danes digitalnega poslovanja v Evropi in eden izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu.

Letošnja 36. konferenca bo pod naslovom: Digitalna ekonomija in družba: Vloga digitalnih inovacij v času nestabilnosti, tudi letos povezala številne mednarodne udeležence, ki se bodo zopet srečali na Bledu. Program konference pa bo potekal od 25. do 28. junija 2023. Več informacij o programu je na voljo na spletni strani: http://bledconference.org/.

Udeleženci konference se bodo vsebinsko dotaknili različnih vidikov priložnosti in izzivov uporabe digitalnih tehnologij za oblikovanje rešitev v dobrobit posameznika, organizacij in družbe v času po krizi pandemije. Predsednica programskega odbora red. prof. dr. Andreja Pucihar je ob prihajajoči konferenci povedala: »Digitalne tehnologije prestavljajo temelj za preoblikovanje delovanja organizacij in družbe. Postajajo strateški vir za inovacije. V času nestabilnosti, v mislih imamo tako politične, kot družbene izzive in naravovarstvene, lahko digitalne tehnologije pomembno prispevajo k oblikovanju rešitev, ki bodo koristne za človeka ter seveda za organizacije in okolje. Kot družba si želimo trajnostne odgovornosti in ravnanja tako organizacij kot posameznika. Želimo rešitve, ki bodo omogočile enakost in blaginjo za vse in bodo premostile izzive sodobnega sveta. Digitalne tehnologije imajo za dosego trajnostnega razvoja družbe pomembno vlogo. Cilj konference je prikazati priložnosti in rešitve, ki poleg doseganja učinkovitosti in uspešnosti organizacij prinašajo dobrobit za ljudi in celotno družbo ter omogočajo odgovornejše ravnanje do okolja.«

V nedeljo 25. junija bo potekal doktorski konzorcij, otvoritev konference pa bo v ponedeljek, 26. junija 2023 ob 9. uri. Uvodna govornika bosta gospod Marko Grobelnik, so-vodja oddelka za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan in so-ustanovitelj mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco UNESCO in direktor Quintelligence.com. Njegovo predavanje bo usmerjeno v uporabo ChatGPT – umetne inteligence za reševanje kompleksnih problemov. Drugi govorec bo dr. Franc Bračun, chief data office v NLB skupini, ki bo predstavil izkušnjo implementacije umetne inteligence v njihovi organizaciji. 

Sledili bosta podelitvi nagrade za najboljši referat ter najboljšo recenzijo.

V nadaljevanju konference se bodo zvrstili paneli na temo digitalnega zdravstva, delavnica na temo digitalizacije v srednjih šolah in panel na področju uporabe tehnologij podatkovnih blokov. Študenti bodo na študentskem bazarju predstavljali inovativne digitalne rešitve.

Konferenčno dogajanje bodo povezovale sekcije predstavitev znanstvenih prispevkov udeležencev Blejske e-konference. Letošnje teme so osredotočene na digitalne rešitve in digitalno preobrazbo, inoviranje in razvoj digitalnih poslovnih modelov, etiko v digitalnem svetu, pametna in trajnostno naravnana mesta, masovne podatke, znanost o podatkih, e-zdravje, ter nove pristope in primere izobraževanja v digitalni ekonomiji.

Več o konferenci: http://bledconference.org/.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.