ŠTUDIJSKI OBISK ŠTUDENTOV IN PROFESORJEV UM Fakultete za organizacijske vede

Kategorija novice: 
Obvestila

31. maj – 2. junij 2022

Na Fakulteti za organizacijske vede UM smo po nekajletnem odmoru ponovno organizirali mednarodni študijski obisk za študente in profesorje fakultete. Študenti in profesorji so se v sredo, 31. maja 2022 v zgodnjih jutranjih urah odpeljali proti Münchnu. Tam so si ogledali proizvodnjo avtomobilov v BMW-jevi tovarni in muzej BMW. Voden ogled po proizvodnji je pričaral prvinsko vzdušje vsakdana zaposlenih v tovarni in predvsem robotov, ki opravljajo precejšnji delež dejavnosti tovarne. Zanimivo je bilo prisluhniti tudi organizaciji delovnega časa 8000 zaposlenih iz več kot petdeset različnih držav. Poslovno okolje BMW je nasproti glavnega sedeža skupine BMW in muzeja BMW Welt. Gre za eno od vodilnih BMW-jevih tovarn, kjer izdelajo približno 800 avtomobilov in 1000 motorjev dnevno.

Po ogledu tovarne nas je pot peljala do Offenbacha, mesta pred Frankfurtom, kjer smo prenočili. 

Po zajtrku smo se odpravili na Frankfurt University of Applied Sciences, na sedež enote HOLM, House of Logistics and Mobility. Profesor univerze nas je popeljal po predavalnicah in za nas skupaj z nemškimi študenti izvedel odlično predavanje na temo medkulturnega managementa. Študenti so sodelovali v skupinah, pri čemer so v vsaki skupini sodelovali nemški študenti in študenti naše fakultete.

Po obisku fakultete smo si privoščili še sprehod po Frankfurtu in se nato odpravili nazaj proti Münchnu, prestolnici Bavarske.

Po zajtrku smo si najprej ogledali poslovno okolje Allianz arene ter muzej in poslovno okolje nogometnega kluba Bayern. Bilo je zanimivo sprehoditi se po tribunah, biti popolnoma blizu igrišču in sprehoditi se po prostorih, kjer se v času tekem nahajajo eni najboljših nogometašev na svetu. Voden ogled nam je dopolnil poznavanje ozadja delovanja poslovnega okolja Allianz arene in bližje pričaral svet nogometa v vsem svojem blišču.

Po ogledu Allianz arene je sledil še ogled Nemškega tehničnega muzeja v Münchnu, sprehod po mestu in nato v večernih urah povratek v Kranj.

Brez dvoma smo bili tako profesorji kot študenti navdušeni nad celotnim programom, ki je obogatil naša znanja o delovanju poslovnih organizacij tudi v mednarodnem okolju. Nedvomno bodo tovrstni mednarodni obiski poleg ostalih dejavnosti, ki jih na fakulteti izvajamo ob rednem študijskem procesu postali stalnica, s katerimi bomo gradili medkulturno povezovanje, poznavanje mednarodnih poslovnih okolij ter vselej predvsem usmerjali pozornost na to, da bomo na karierno pot naše diplomante in študente pospremili z znanji, kompetencami in širino, ki jih bo popeljala do želenih zaposlitev in delovnih okolij.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.