Pred nami je 35. mednarodna blejska konferenca o digitalnem poslovanju / 26. - 29. junij 2022

Kategorija novice: 
Obvestila

Blejska e-konferenca, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru je mednarodni dogodek z najdaljšo tradicijo na področju raziskovanja elektronskega, danes digitalnega poslovanja v Evropi in eden izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu.

Letošnja 35. konferenca bo pod naslovom: Digitalno prestrukturiranje in (re)akcija človeka / Digital Restructuring and Human (Re)Action, tudi letos povezala številne mednarodne udeležence, ki se bodo zopet srečali na Bledu. Program konference pa bo potekal od 26. do 29. junija 2022 in ga bo možno spremljati tudi na daljavo preko spletnih povezav. Več informacij o programu je na voljo na spletni strani: http://bledconference.org/.

Udeleženci konference se bodo vsebinsko dotaknili različnih vidikov priložnosti in izzivov uporabe digitalnih tehnologij za oblikovanje rešitev v dobrobit posameznika, organizacij in družbe v času po krizi pandemije. Predsednica programskega odbora red. prof. dr. Andreja Pucihar je ob prihajajoči konferenci povedala: »Vloga digitalnih tehnologij in digitalizacije še nikoli ni bila tako pomembna kot med pandemijo. Potrebno je izkoristiti ta moment in nadaljevati z intenzivno digitalizacijo in oblikovanjem rešitev, ki bodo koristne predvsem za človeka ter seveda za organizacije in okolje. Kot družba si želimo trajnostne odgovornosti in ravnanja tako organizacij kot posameznika. Želimo rešitve, ki bodo omogočile enakost in blaginjo za vse. Digitalne tehnologije imajo za dosego trajnostnega razvoja družbe pomembno vlogo. Cilj konference je prikazati priložnosti in rešitve, ki poleg doseganja učinkovitosti in uspešnosti organizacij prinašajo dobrobit za ljudi in celotno družbo ter omogočajo odgovornejše ravnanje do okolja.«

V nedeljo 26. junija bo potekal doktorski konzorcij, otvoritev konference pa bo v ponedeljek, 27. junija 2022 ob 9. uri. Uvodna govornika bosta Stefaan G. Verhulst, so-ustanovitelj in vodja laboratorija Data program of the GovLab ter dr. Dan Podjed, raziskovalec (SAZU) in izredni profesor na Univerzi v Ljubljani. Prvi govorec se bo osredotočil na vlogo odprtih podatkov in politik pri razvoju bolj usmerjenih in odgovornih rešitev. Drugi govorec pa se bo posvetil človeku v času digitalne preobrazbe. Sledili bosta podelitvi nagrade za najboljši referat ter najboljšo recenzijo.

V nadaljevanju konference se bodo zvrstili paneli na temo digitalnega zdravja, delavnici na temo digitalne preobrazbe malih in srednje velikih podjetij ter preobrazbe potrebe po preobrazbi programov na področju poslovne informatike. Študenti bodo na študentskem bazarju predstavljali inovativne digitalne rešitve.

Konferenčno dogajanje bodo povezovale sekcije predstavitev znanstvenih prispevkov udeležencev Blejske e-konference. Letošnje teme so osredotočene na digitalne rešitve in digitalno preobrazbo, inoviranje in razvoj digitalnih poslovnih modelov, etiko v digitalnem svetu, pametna in trajnostno naravnana mesta, masovne podatke, znanost o podatkih, e-zdravje in digitalni wellness, ter nove pristope in primere izobraževanja v digitalni ekonomiji.

Več o konferenci: http://bledconference.org/.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.