Gostovanje izr. prof. dr. Mirjane Kljajić Borštnar na spletni študijski ekskurziji HU Utrecht, University of Applied Sciences Utrecht

Kategorija novice: 
Obvestila

Prejšnji teden je izr. prof. dr. Mirjana Kljajić Borštnar sodelovala v virtualni študijski ekskurziji fakultete HU Utrecht, ki spada pod okrilje University of Applied Sciences Utrecht. V okviru virtualnega obiska je pripravila za nizozemske študente magistrskega študijskega programa Applied Data Science, gostujoče predavanje o pomenu razložljivosti modelov strojnega učenja v organizacijah z naslovom: Explainability of machine learning models - Improving organizational learning.

Ob koncu študijske ekskurzije, ki je potekala na HU Utrecht, je bil organiziran tudi zaključni dogodek, kjer so študenti na panelu z različnimi strokovnjaki iz celega sveta, predstavili izsledke njihovih poglobljenih analiz o stanju uporabe podatkov v štirih državah (Nemčije, Španije, Estonije in Slovenije). V panel strokovnjakov sta se preko spletnega orodja vključila tudi gostujoča predavatelja, iz Slovenije izr. prof. dr. Mirjana Kljajić Borštnar iz FOV UM in izr. prof. dr. Dan Podjed iz ZRC SAZU.

Foto: Zmagovalna ekipa z ekipo strokovnjakov na HU Utrecht, University of Applied Sciences Utrecht

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.