Končala se je jubilejna 30. blejska e-konferenca: “Digital Transformation – From Connecting Things to Transforming Our Lives”

Kategorija novice: 
Obvestila

Jubilejna 30. blejska e-konferenca: “Digital Transformation – From Connecting Things to Transforming Our Lives”

Na Bledu je med 18. in 21. junijem 2017 potekala jubilejna 30. mednarodna konferenca o e-poslovanju in e-tehnologijah, ki jo vsako leto organizira Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru. Omenjena konferenca je mednarodni dogodek z najdaljšo tradicijo na področju raziskovanja elektronskega poslovanja na Univerzi v Mariboru ter eden izmed vodilnih raziskovalnih in strokovnih dogodkov v svetu na tem področju.

Konferenca je v štirih dneh gostila preko 170 udeležencev iz 20 držav sveta, ki so s srečanjem na konferenci izmenjali izkušnje, spoznali dobre prakse, predstavili rešitve in izzive ter se seznanili z aktualnimi trendi na temo letošnje konference:  “Digital Transformation – From Connecting Things to Transforming Our Lives”.

"Če želimo imeti pametna (smart) okolja, bomo morali znati uporabiti masovne podatke za namen predvidevanja dogajanja. Kognitivne rešitve bodo največja sprememba v naših življenjih, zasebno in poslovno," je v uvodnem nagovoru med drugim poudaril minister Koprivnikar ter dodal, da bo predvidevanje, ki bo izhajalo iz množice podatkov, preko tehnologije znatno vplivalo na udobje našega življenja in bo zagotovo največja sprememba v prihodnosti tako naše zasebnosti, kot tudi delovanja v poslovnem svetu.

Poleg ostalih aktualnih tematik, vezanih na razpravo digitalne transformacije in družbe, je bil ob priložnosti 30. obletnice organiziran in uspešno izpeljan Digitalni forum. So-organizator Digitalnega foruma je bil SRIP - Pametna mesta in skupnosti. Rezultat Digitalnega foruma pa bo manifest, ki bo objavljen na spletni strani in poslan deležnikom v širši družbi.

Konferenca vsako leto posebno pozornost namenja tudi študentom v sklopu študentskega bazarja, kjer študenti predstavljajo inovativne e-rešitve, ki so ocenjene s strani mednarodne žirije in udeležencev. Študenti Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru so na tekmovanju Študentskega bazarja s predstavitvijo inovativne e-rešitve City 2.0 osvojili 3. mesto.

Prihodnja 31. konferenca bo predvidoma potekala od 17. do 20. junija 2018 na temo: Digital Transformation: Meeting the Challenges.

Več informacij in foto galerija slik je na voljo na spletni strani: bledconference.org.

 

 

 

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.