Mednarodni projekt Erasmus+ ReLearn Plastics – koordinator Fakulteta za organizacijske vede UM

Kategorija novice: 
Obvestila

Raziskovalci na FOV UM smo od leta 2020 vključeni v mednarodni projekt Erasmus+ na temo inovativnih učnih metodologij za šole z idejo večanja pozornosti in aktivnosti pri uporabi plastike. Osnovni cilj projekta je pridobivanje in razvoj ključnih kompetenc mladih, vključno z osnovnimi veščinami kreativnosti in metodologijo storitvenega učenja. Večina aktivnosti v projektu je usmerjena v izboljšanje družbeno-izobraževalnega in osebnostnega razvoja ter udeležbe v družbenem življenju. Vse kar vključuje študente in učitelji v izzivu, da se zavežejo odgovornemu ravnanju s plastiko. Ta cilj podpira razvoj ključnih kompetenc za posameznike, s poudarkom na mladih. V projektu kot partnerji sodelujejo šole in druge organizacije iz držav Španije, Cipra in Srbije ter Slovenije.

V sklopu razvoja intelektualnega dosežka 2 smo za študente pripravili krajšo anketo, v okviru katere pridobivamo mnenja študentov o ravnanju s plastiko in njihovem odnosu do recikliranja (https://1ka.arnes.si/a/23391). Naše dosežke sproti objavljamo na spletni strani projekta (https://relearnplastics-project.eu/) in socialnih medijih.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.