Uspešno izvedena delavnica »Community Theatre: Folk and Passion Plays in Europe and Beyond” Programske skupine FOV UM »Podoba – beseda – znanje«

Kategorija novice: 
Obvestila

V Škofji Loki je med 5. in 8. aprilom 2022 potekala mednarodna interdisciplinarna delavnica Community Theatre: Folk and Passion Plays in Europe and Beyond, na kateri so se zbrali raziskovalci pasijonskih iger in ljudskega gledališča iz Nemčije, Slovenije in Švice. Dogodek sta pripravila Toni Bernhart z Univerze v Stuttgartu in Jaša Drnovšek z Univerze v Mariboru, sicer tudi član programske skupine PODOBA – BESEDA – ZNANJE. Življenje idej v prostoru med vzhodnimi Alpami in severnim Jadranom 1400–1800, ki jo sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije. Poleg omenjenih raziskovalcev so se delavnice udeležili še Cornelia Herberichs (Univerza v Fribourgu), Jan Mohr (Univerza Ludwiga Maximiliana v Münchnu) in Julia Stenzel (Univerza Johannesa Gutenberga v Mainzu), srečanje pa je bilo v prvi vrsti namenjeno oblikovanju skupnih izhodišč za pripravo mednarodne znanstvene konference o pasijonih, ki bo v Sloveniji predvidoma potekala čez dve leti.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.