Regijsko predtekmovanje za Gorenjsko regijo ROBObum z mobilnimi roboti v kategoriji RoboCupJunior 2024

Kategorija novice: 
Obvestila

Učence in dijake pod vodstvo mentorjev vabimo k prijavi na regijsko predtekmovanje za Gorenjsko regijo ROBObum z mobilnimi roboti v kategoriji RoboCupJunior 2024 za Osnovne in srednje šole (disciplina: RoboCUP Reševanje Črta (OŠ in SŠ)).

Predtekmovanje bo izvedeno v četrtek, 18. aprila 2024 ob 14:00 na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru, Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj v predavalnici P303, kot del robotskega državnega tekmovanja ROBObum za OŠ in SŠ. Rok za prijavo je torek, 16. april 2024. Prijave se zbirajo na el. naslovu: andrej.kolozvari@guest.arnes.si.

Po izvedenem tekmovanju bodo lahko mladi ustvarjalci predstavili samogradne modele »robosled« in »robotska roka«.

Organizator predtekmovanja je Laboratorij za kibernetiko in sisteme za podporo odločanju UM FOV v sodelovanju z Inštitutom za robotiko UM FERI.

Izvedbo Regijskega predtekmovanja delno sofinancirata Republika Slovenija, Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije, in Evropska unija – NextGenerationEU, projekt “Bionika, pilotni organizacijski modeli strokovnega izobraževanja in sistemsko razmišljanje za digitalni, zeleni in trajnostni razvoj” NRP Št.: 3330-22-3515 / NOO Št.: C3330-22-953012, točka: »Razvoj programa dela z mladimi talenti«.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.