Zaposleni 4.0 - Kakšni so izzivi in dobre prakse v sodobnem kadrovskem okolju?

Kategorija novice: 
Obvestila

Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede in Mojedelo.com organizirata dogodek »Zaposleni 4.0 – Kakšni so izzivi in dobre prakse v sodobnem kadrovskem okolju?«, ki bo potekal bo v okviru 38. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Ekosistem organizacij v dobi digitalizacije«, in sicer v petek, dne 22. marca 2019 od 9. do 12.30 ure, v Kongresnem centru hotela Slovenija, v Portorožu.

Dogodek je namenjen vsem, ki vsakodnevno krojijo področje kadrovskega managementa v Republiki Sloveniji, se ukvarjajo z aktualnimi vprašanji kadrovskega managementa, študentkam in študentom kadrovskega področja ter vsem tistim, ki jih zanima, zakaj je zaposleni danes in jutri najpomembnejša vez organizacije z okoljem.

Dogodek bo otvoril g. Peter Pogačar, generalni direktor Direktorata za javni sektor. Odvil se bo niz predstavitev kadrovskih praks podjetij z naslovi:

  • Kako prepričati iskalce, da ne zaspijo za krmilom svoje kariere (Mojedelo.com)?
  • Zavzetost in pripadnost zaposlenih v podjetju z notranjim lastništvom (Gorenje d. d.).
  • Inovativnost zaposlenih v digitalni dobi (Lek d. d.).
  • Pasti iskanja drugačnosti za večanje privlačnosti delodajalca (Iskra Tel d. d.).
  • Digitalne storitve za zaposlene (Gorenje d. d.).

Z interaktivno okroglo mizo ob zaključku predstavitev, ki jo bo vodil prof. dr. Iztok Podbregar, bo usmerjena v zaposlenega, na katerem temelji razvoj posameznika, skupin, organizacij in celotne družbe. V dobi digitalizacije in robotizacije ima namreč človek še vedno osrednje mesto.

V letu 2019 bomo iskali najboljše kadrovske prakse in glede na najavo na spletnem mestu konference (https://fov.um.si/konferenca/sl/nagrade-za-najboljse-kadrovske-prakse-v-...) ter na kadrovskem dogodku samem, napovedujemo nominacijo za nagrado za najboljšo kadrovsko prakso, ki jo bomo podelili na 39. mednarodni znanstveni konferenci v Portorožu leta 2020.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.