Meritve - temelj zagotavljanja kakovosti odličnih proizvodov in storitev

Kategorija novice: 
Obvestila

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad RS za meroslovje in Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede organizirata dogodek »Meritve - temelj zagotavljanja kakovosti odličnih proizvodov in storitev«, ki bo potekal bo v okviru 38. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Ekosistem organizacij v dobi digitalizacije«, in sicer v četrtek, dne 21. marca 2019 od 9. do 12.30 ure, v Kongresnem centru hotela Slovenija, v Portorožu.

Dogodek je namenjen vsem, ki delujejo na področju meritev, standardov in odličnosti ter vsem, ki kakovost proizvodov in storitev uvrščajo na prvo mesto za kupce in organizacije. Hkrati je namen dogodka predstaviti pomen meroslovja in merjenj v gospodarstvu za dvig kakovosti poslovanja ter konkurenčnosti, na drugi strani pa tudi opozoriti in odpreti težave s katerimi se gospodarstvo na tem področju srečuje.

Z interaktivno okroglo mizo ob zaključku dogodka bodo odprta vprašanja in potrebe gospodarstva povezali z izobraževalno/raziskovalnimi inštitucijami, zbornicami (GZS, OZS) ter Uradom RS za meroslovje pri skupnem iskanju rešitev tako na področju izobraževanja, kot tudi razumevanju potreb na tem področju.

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.