Certifikat Športnikom prijazno izobraževanje

Kategorija novice: 
Obvestila

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru je nosilka certifikata »Športnikom prijazno izobraževanje«, ki ga podeljuje Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ), za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov.

Dvojna kariera športnikov je na nivoju študentov in športnikov izjemno pomembna z roko v roki za vseživljenjsko učenje, realizacijo ciljev v športu in tudi želeno karierno pot po zaključku aktivne športne kariere. Vrhunski športniki namreč vlagajo večino časa in energije v treninge in tekmovanja, zato so pogosto odsotni od pedagoškega procesa. Prepogosto se zgodi, da se vrhunski športniki ob zaključku športne kariere soočijo s težavami pri izgradnji izven-športne kariere, saj mnogi nimajo ustrezne izobrazbe in potrebnih izkušenj. Zato je pomembno, da si izobrazbo pridobijo v času, ko se tekmovalno ukvarjajo s športom.

Pridobitev certifikata je za našo fakulteto potrditev, da  športnikom omogočamo različne prilagoditve, ki jim lahko olajšajo izobraževanje in jim pomagajo, da bodo kljub intenzivni vključenosti v vrhunski šport dosegli želeno izobrazbo.

Več o dodeljenem certifikatu: http://www.olympic.si/sportniki/dvojna-kariera/projekti-dvojne-kariere/sportnikom-prijazno-izobrazevanje

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.