Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez nam je podaljšala veljavnost certifikata Športnikom prijazno izobraževanje

Kategorija novice: 
Obvestila

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) ob podpori in s soglasjem Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), na nacionalni ravni vodi različne aktivnosti, projekte in programe za podporo športnikom in njihove dvojne kariere, ki vključuje podporo pri izobraževanju in podporo pri zaposlovanju športnikov.

Certifikat »Športnikom prijazno izobraževanje« je certifikat za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov na ravni srednješolske ravni izobraževanja, ter višje / visokošolske ravni izobraževanja. Namen certifikata je prepoznati okolja in izobraževalne institucije, ki omogočajo prilagojeno izobraževanje športnikov.

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru je že od leta 2019 športnikom prijazna institucija in veseli nas, da je Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije – združenje športnih zvez podaljšalo veljavnost našega že pridobljenega certifikata, in sicer do 29. januarja 2022.

Še naprej se bomo trudili, da bomo našim študentom športnikom omogočali prijaznejše izobraževanje in s tem pomagali pri oblikovanju  njihovih dvojnih karier.

 

Več: https://www.olympic.si/sportniki/dvojna-kariera/projekti-dvojne-kariere/sportnikom-prijazno-izobrazevanje

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.