Na Fakulteti za organizacijske vede UM kot partnerji sodelujemo v projektu REMOWA – prvem projektu Erasmus+ o upravljanju dela na daljavo za kadrovske strokovnjake

Kategorija novice: 
Obvestila

Na Fakulteti za organizacijske vede Univerze v Mariboru delo na daljavo uspešno prakticiramo, s preučevanjem dela na daljavo pa se ukvarjamo tudi raziskovalno, kot partnerji v projektu Erasmus+, REMOWA. V omenjeni projekt sta s strani naše fakultete vključena doc. dr. Mojca Bernik in red. prof. dr. Marko Ferjan.

REMOWA  (Remote working management skills for HR professionals - Veščine upravljanja na daljavo za kadrovske strokovnjake) je prvi projekt o upravljanju dela na daljavo za kadrovske strokovnjake v programu Erasmus+. Namen projekta REMOWA je razvoj strukture skupnega učnega načrta za poklicno izobraževanje in usposabljanje o upravljanju dela na daljavo ter ustvarjanje ustreznega pedagoškega gradiva. Projekt bo trajal 2 leti, pričel pa se je 1. novembra 2020.  Poleg Fakultete za organizacijske vede, ki kot partner sodeluje s strani Slovenije, v projektu sodelujejo tudi partnerji iz Poljske, Grčije, Portugalske, Hrvaške in Belgije.

Je delo na daljavo učinkovito? Gallup-ova raziskava pravi: »Da!« (vir: https://www.gallup.com/workplace/283985/working-remotely-effective-gallup-research-says-yes.aspx) V preteklosti je znotraj EU le 5 do 10% delovne sile delalo »na daljavo«. Izbruh virusa Covid-19 konec leta 2019 - v začetku leta 2020 je povzročil porast dela na daljavo. Takšen porast opravljanja dela na daljavo je v zgodovini brez primere. Ponosni smo, da je v času epidemije tudi Fakulteta za organizacijske vede velik del administrativnih dejavnosti in praktično celoten pedagoški proces prenesla na splet.

Več o projektu: http://remowaproject.eu/

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.