Dostop do programskega orodja Endnote20

Kategorija novice: 
Obvestila

Univerzitetna knjižnica Maribor vas z veseljem obvešča, da je na Univerzi v Mariboru za zaposlene in študente dostopna najnovejša verzija programskega orodja Endnote20.

Endnote20 je orodje za upravljanje referenc in citiranje, ki bistveno olajša iskanje, organiziranje in deljenje referenc. Pisanje člankov in drugih del je učinkovitejše in udobnejše zaradi funkcionalnosti, ki jih ponuja. Podrobnejše informacije o Endnote20 (navodila, pomoč, primerjave, online izobraževanje ...) najdete tukaj.

Kako namestim Endnote20?

Če ste zaposleni na UM ali študent UM s statusom in izrazite željo po namestitvi, vam program Endnote20 ob predhodnem dogovoru na vaš računalnik namesti IKT koordinator na vaši fakulteti. Ob tem podpišete izjavo o prevzemu programske opreme.

Program vam lahko namestimo tudi v UKM. Za to se dogovorite z elektronskim sporočilom na naslov podpora.ukm@um.si – navedite tudi vrsto operacijskega sistema oz. računalnika (Windows ali Macintosh), ki ga uporabljate.

Program lahko namestite na največ tri osebne naprave. Ker gre za lokalno namestitev, morate imeti poln/administrativni dostop do vašega računalnika.

Povezava do Univerzitetne knjižnice Maribor: https://ukm.um.si/

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.