Sledi poeta - Akademija ob slovenskem kulturnem prazniku

Kategorija novice: 
Obvestila

Skupaj z Zvezo kulturnih društev Kranj in Glasbeno šolo Kranj smo tudi letos organizirali Akademijo ob slovenskem kulturnem prazniku Sledi poeta na kateri so navdušili učenci in učenke Glasbene šole Kranj, pevski zbor Glasbene Šole Kranj in dijaki Gimnazije Kranj.

S prireditvijo Akademija ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je v četrtek, 6. februarja potekala v knjižnici Fakultete za organizacijske vede, smo ponovno dokazali in pokazali, da Kranj Akademijo ima in da so meščani na to lahko ponosni. V bogatem programu, ki so ga izvedli nastopajoči, so se strnile misli in pogledi v preteklost, v čas Franceta Prešerna. Skozi melodijo, izraznost nastopajočih in predvsem skozi tančico vseh, ki so dogodku prisostvovali, so bili letos res številni obiskovalci in nastopajoči priča dogodku, na katerega je mesto Kranj lahko ponosno.

Za vse, ki tokrat niste bili na fakulteti: »Živé naj vsi naródi, ki hrepené dočakat' dan, ko, koder sonce hodi, prepir iz svéta bo pregnan, ko rojak prost bo vsak, ne vrag, le sosed bo mejak!

Organizatorji si želimo, da se ob letu osorej, zopet snidemo na fakulteti pred Slovenskim kulturnim praznikom, in ustavimo čas še več obiskovalcem ter jim pričaramo dih kulture in umetnosti v pravi veličini.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.