e-Strokovno posvetovanje - Karierno svetovanje in koristni napotki mladim v svet študija in dela

Kategorija novice: 
Obvestila

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru bo v sredo, 27. januarja 2021 ob 11.30 uri organizirala e -Strokovno posvetovanje z naslovom Karierno svetovanje in koristni napotki mladim v svet študija in dela.

Spremembe družbenega življenja nas spodbujajo, da na različne načine pridobivamo in vzajemno razvijamo priložnosti za mlade, ki se vzpenjajo po poti izobraževanja do delovnega okolja. Karierno svetovanje mladim pomaga pri pomembnih odločitvah, obenem pa spodbuja karierno orientacijo mladih, tako poklicno, izobraževalno kot osebno. Karierna orientacija in svetovanje izjemnega pomena, saj pomaga vsem, še posebej pa mladih, ki se najdejo na razpotju izobraževanja ali trga dela, da svoje odločitve lažje sprejemajo.

Na e-strokovnem posvetovanju, ki ga bo vodila doc. dr. Mojca Bernik, predstojnica Katedre za kadrovske in izobraževalne sisteme na UM Fakulteti za organizacijske vede, bomo na enem mestu povezali strokovnjake, ki se ukvarjajo s kariernim svetovanjem mladim in se srečujejo z različnimi situacijami, ki jih prinaša hitro spreminjajoče se okolje.

V virtualnem okolju spletnega orodja MS Teams bomo sledili temam

  • Karierna orientacija za mlade danes in jutri
  • Virtualno karierno svetovanje
  • Karierna orientacija študentov na fakultetah in univerzi
  • Karierna orientacija mladih na primeru podjetja Iskra Mehanizmi, d. o. o.

Kratkim predavanjem bo sledila virtualna okrogla miza, ki se je bodo udeležile naše gostje in na kateri se boste v diskusijo vključili tudi udeleženci. Tem ne bomo omejevali, temveč predvsem spodbujali kakovost diskurza, ki ga želimo v okviru virtualnega posvetovanja izpeljati.

Več o dogodku si lahko preberete na: http://studiraj.fov.um.si/posvetovanjekariernihsvetovalcev.html

Prijavite se preko spletnega obrazca. Udeležba na dogodku je brezplačna. Po prijavi vam bomo dan pred dogodkom posredovali povezavo, da se nam boste lahko pridružili.

Prijava: https://domino.fov.um.si/Konferenca2021.nsf/RegistracijaKarierniSvetovalci?OpenForm

Za več informacij so vam na voljo sodelavke Kariernega centra Fakultete za organizacijske vede na elektronskem naslovu karierni.fov@um.si ali telefonski številki 04 23 74 245.

 

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.