42. mednarodna znanstvena konferenca o razvoju organizacijskih znanosti

22. 03. 2023 to 24. 03. 2023
09:00 to 15:00
Lokacija: 
Portorož
Portorož
Slovenia

42. mednarodna znanstvena konferenca o razvoju organizacijskih znanosti:
 Interdisciplinarnost šteje
22. – 24. marec 2023 | Portorož, Slovenija

42. mednarodna znanstvena konferenca o razvoju organizacijskih znanosti bo potekala med 22. in 24. marcem 2023 v Portorožu. Glavno vodilo konference bo z akademskimi in znanstvenimi razpravami ter strokovnimi dosežki gospodarskega in negospodarskega okolja spodbujati pomen vednosti z vidika interdisciplinarnosti. S konferenco, ki jo bomo izvedli pod krovnim naslovom »Interdisciplinarnost šteje«, želimo poudariti težo na znanjih in kompetencah nacionalnega in mednarodnega okolja, ki omogočajo boljši in celovitejši razvoj posameznika, organizacij in družbe. Spremembe v vseh okoljih narekujejo širše dojemanje povezljivosti znanj in kompetenc različnih znanstvenih in aplikativnih področij kot stebra razvojnih razsežnosti. Tako v izobraževalnem prostoru kot pri delodajalcih je zaslediti pomen raznolikosti spektra znanj in kompetenc, ki pomenijo in bodo pomenile odskočno desko za interdisciplinaren preskok v boljši jutri.

S povezljivostjo domačih in tujih udeležencev mednarodne znanstvene konference želimo spodbuditi trende razvoja, ki jih zaznavajo organizacije in družba. Nedvomno je danes bolj kot poprej, pomembno sprejemati odločitve, ki generirajo sinergijo inovativnosti, različnih znanosti in aplikativnih pristopov ter spodbujajo spremembe poslovnih modelov, ki bodo vodili v trajnostno naravnano in družbeno odgovorno razvojno okolje. Povezanost akademskih dognanj s strokovnimi rešitvami gospodarstva in negospodarstva naj bodo tudi v letu 2023 odskočna deska za spodbujanje miselnosti vseh nas, ki delujemo znotraj organizacij. V Portorožu bomo ponovno povezali mnenja, stališča in znanstvene ter strokovne razprave, ki bodo spodbudile delovanje vseh nas v prihodnje, tako v organizacijah kot v širši družbi. Vabimo vas, da se nam v okviru 42. mednarodne znanstvene konference 2023 s svojim prispevkom pridružite tudi vi.

Več informacij o konferenci ter pomembne datume boste našli na spletni strani konference: https://konferenca.fov.um.si/.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.