17. 05. 2018
10:00
Lokacija: 
Fakulteta za organizacijske vede
Kranj
Slovenia

V četrtek, 17. maja 2018 bomo na FOV organizirali Karierni dan FOV 2018 na katerem bomo na enem mestu povezali delodajalce, karierne svetovalce, študente, bodoče iskalce zaposlitve in ostalo javnost.

Na Fakulteti za organizacijske vede UM se zavedamo, da je trenutek prehoda iz izobraževalnega okolja na trg dela eden pomembnejših korakov mladih, zato si želimo z dogodkom Karierni dan FOV 2018 odpreti vrata vsem, ki jim bodo koristni napotki delodajalcev in kariernih svetovalcev o trenutnem stanju na trgu dela prišli še kako prav pri sprejemanju pomembnih odločitev v zvezi z njihovim kariernim razvojem.

Na Karierni dan FOV 2018 vabimo študente, dijake, diplomante oziroma bodoče iskalce zaposlitve in ostalo javnost, ki jih zanima načrtovanje njihovih karier in lažji prehod na trg dela.

Program, ki smo ga pripravili obsega različne izobraževalne delavnice, predstavitve delodajalcev, CV kliniko, psihometrično testiranje, mreženje in izmenjavo izkušenj. Vsebine predstavljene na dogodku bodo vsem udeležencem kariernega dne pomagale pri nadaljnjih odločitvah na njihovih kariernih poteh.


Prijava na dogodek: https://www.eventbrite.com/e/karierni-dan-fov-2018-tickets-45888289108

Udeležba je brezplačna.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.


Program Kariernega dne FOV 2018

CV KLINIKA
10:00-13:00 (P413)

V času kariernega dne, in sicer od 10. do 13. ure bo v predavalnici P413 potekala CV klinika, kamor lahko prinesete svoj življenjepis, ki vam ga bodo svetovalci Kariernega centra Univerze v Mariboru pregledali, ga dopolnili in vam ga pomagali nadgraditi.

Več o Kariernem centru UM: https://kc.um.si/

 

PSIHOMETRIČNO TESTIRANJE SELBY&MILLS
10:00-14:00 (P413)

V sodelovanju s portalom #mojedelo.com bomo v času od 10. do 14. ure  udeležencem dogodka omogočili brezplačno psihometrično testiranje Selby&Mills. Ste nagnjeni k dajanju navodil ali izvrševanju le-teh? Ste nagnjeni k poslušnosti ali ste raje slišani? Raje delate samostojno ali v timu?

Psihometrični testi pokažejo vaše osebnostne lastnosti in sposobnosti, na podlagi katerih si podjetja ustvarijo del celotne slike kandidata, ki se poteguje za prosto delovno mesto. Po navadi jih izvedejo v ožjih krogih izbora kandidatov, ko želijo poglobljen vpogled v posameznike – ali kot osebe »pašejo« v tim, ali je njihova izbira prava, ali se bodo dobro znašli v kulturi podjetja. Prosto delovno mesto, celoten kadrovski proces in izbira napačnega kandidata za podjetje predstavljajo strošek, ki si ga ne morejo privoščiti, in psihometrična testiranja se vedno bolj uveljavljajo kot eno izmed standardnih in zelo objektivnih orodij za oceno posameznika.

Takšni testi ne iščejo neznanja, niti ne gre za pravilne ali napačne odgovore. Gre za iskanje posameznika, ki bo lahko s svojimi kompetencami najbolje opravljal delo v določenem delovnem okolju. Ste nagnjeni k dajanju navodil ali izvrševanju le-teh? Ste nagnjeni k poslušnosti ali ste raje slišani? Raje delate samostojno ali v timu?

 

DELAVNICA: OSEBNA PREDSTAVITEV & PREDSTAVITEV DELODAJALCA IN AKTIVNOSTI KADROVSKE SLUŽBE podjetja LOTRIČ Meroslovje d.o.o.
10:45-12:15 (P303)

V vsakdanjem življenju velikokrat naletimo na situacijo , ko se moramo osebno predstaviti (na sestanku, zaposlitvenem razgovoru, v pismu…). Na delavnici bodo svetovalci Kariernega centra UM govorili o načinih osebne predstavitve v različnih situacijah.

Po končani delavnici se bo udeležencem predstavilo podjetje Lotrič Meroslovje d.o.o., katerega predstavniki bodo udeležencem s prve roke povedali, kakšne aktivnosti izvaja kadrovska služba njihovega podjetja in kaj pričakujejo od mladih ob vstopu v službo.

Več: http://www.lotric.si/si/

 

DELAVNICA: MOČ LINKEDINA IN VPLIV DRUŽBENIH OMREŽIJ NA ZAPOSLJIVOST MLADIH & PREDSTAVITEV DELODAJALCA IN DELA SPECIALIZIRANIH REKRUTORJEV
10:45-12:15 (P302)

Ni več dovolj, da skušamo z zanimivim in udarnim CV-jem prepričati delodajalca, sedaj moramo v isti sapi poskrbeti, da ga obenem ne odvrnemo s svojo spletno podobo. O tem, kako sodoben kadrovik obravnava našo prijavo in zakaj je LinkedIn orodje, ki ga na
svoji karierni poti nikamor ne smemo spregledati, pa izveste na našem predavanju.

Delavnico bo izvedel g. Gregor Mesarić, mag. posl. ved in direktor poslovalnice Adecco Kranj, ki se že vrsto let ukvarja z zaposljivostjo mladih in kariernim svetovanjem. (Več: http://www.adecco.si/)

Po končani delavnici bodo imeli udeleženci možnost podrobneje spoznati vodilno kadrovsko agencijo v Sloveniji in na svetu - Adecco in specializiranega rekrutorja, ki bo iz lastnih izkušenj predstavil na kaj so kadroviki danes pri pregledovanju prijav na prosta delovna mesta še posebej pozorni. Posebno pozornost bomo namenili tudi tematiki kako nam lahko ustrezna prisotnost na družbenih omrežjih (LinkedIn, Facebook,…) izdatno olajša iskanje nove zaposlitve in katere so ključne napake iskalcev zaposlitve, ki pri kadrovikih nikakor niso zaželene.

 

DELAVNICA: PRIPRAVA NA ZAPOSLITVENI RAZGOVOR & PREDSTAVITEV DELODAJALCA IN AKTIVNOSTI KADROVSKE SLUŽBE
12:30-13:30 (P306)

Karierni center UM bo za udeležence Kariernega dne pripravil delavnico na temo Priprave na zaposlitveni razgovor. Na delavnici boste spoznali: katera so najpogostejša vprašanja, ki jih zastavijo delodajalci, katera vprašanja postavlja delodajalec, če ve da kandidat nima dosti delovnih izkušenj, kako oblikovati odgovore na najpogostejša vprašanja in kaj je pri tem potrebno upoštevati, kaj najbolj prepriča delodajalca na razgovoru za zaposlitev.

Zaposlitveni razgovor je obvezna sestavina lova na službo in buri domišljijo vsakega iskalca zaposlitve, vendar se naj lahko dobro pripravimo.

Po delavnici bo svoje poglede na zaposlovanje in na trenutne razmere na trgu dela predstavilo podjetje DHL Global Forwarding d.o.o., ki je vodilni ponudnik zračnih in pomorskih logističnih storitev na svetu. Z močno globalno prisotnostjo na več kot 850 lokacijah, v več kot 150 državah in z ekipo več kot 30.000 predanih in visoko kvalificiranih zaposlenih, povezujemo stranke s svetovnimi trgi.

Več o podjetju: http://www.dhl.si/sl/klicni_center/kontaktirajte_global_forwarding.html

 

DELAVNICA MojePrvoDelo: USPEŠNO ISKANJE ZAPOSLITVE ZA MLADE
14:00-15:30 (P111)

Namen, cilj in vsebina predavanja je mladim iskalcem zaposlitve, ki prvič vstopajo na trg dela, predstaviti stanje ter potrebna znanja in veščine, ki jih potrebujejo za uspešen vstop.  Po udeležbi na predavanju bodo udeleženci opremljeni z vsemi ključnimi znanji in informacijami, ki jih potrebujejo za uspešen samostojen vstop na trg dela in začetek uspešne kariere. Vsebine in znanja, predstavljena na predavanju, bodo udeležencem na voljo tudi v obliki e-priročnika.

Predavanje bo izvedel g. Gorazd Prah, ki je predavatelj karierni svetovalec, zaposlitveni trener in dolgoletni sodelavec MojeDelo.com. Soavtor zaposlitvenega priročnika “Kako uspešno iskati zaposlitev?” in razvijalec programov za spodbujanje podjetnosti in zaposljivosti.

Več: http://mojeprvodelo.com/

 

PREDSTAVITEV PROGRAMA ERASMUS ZA MLADE PODJETNIKE
13:00-14:15 (avla fakultete)

Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC – Poslovni podporni center d.o.o., Kranj v slopu programa Erasmus za mlade podjetnike izvaja projekt Practyce IV.

Udeležencem kariernega dne bodo predstavniki BSC Kranj predstavili omenjeni projekti, ki novim oziroma bodočim podjetnikom nudi priložnost, da se učijo od izkušenega podjetnika, ki vodi malo ali srednje veliko podjetje (MSP) v eni izmed sodelujočih držav v projektu. Poleg tega projekt omogoča izmenjavo izkušenj med novimi in izkušenimi podjetniki, lajša dostop do novih trgov in iskanje možnih poslovnih partnerjev, izboljšuje povezovanje poslovnežev ter omogoča vzpostavitev novih trgovskih stikov in informiranje o priložnostih v drugi državi EU.

Če se za izmenjavo zanimate, se lahko tudi po dogodku obrnete na Nives Justin (nives.justin@bsc-kranj.si) ali na Nastijo Podobnik (nastija.podobnik@bsc-kranj.si).

V BSC Kranj že od leta 1995 delujejo kot povezovalni člen med regionalno in nacionalno ravnjo.  Sodelujejo z občinami, podjetji, območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, nevladnimi organizacijami, ministrstvi in ostalimi državnimi organi. Spodbujamo razvoj gorenjske regije, ki vključuje 18 občin: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas – Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri in Žirovnica.

Več: http://www.bsc-kranj.si/stran/o-nas

 

PREDSTAVITEV PROJEKTA: RAZVOJ IN IZVAJANJE PREHODA MLADIH S POSEBNIMI POTREBAMI NA TRG DELA
13:00-14:15 (avla fakultete)

Centerkontura – družba za svetovanje, socialni razvoj, usposabljanje in založništvo posluje in razvija različne storitvene in proizvodne dejavnosti, vse v funkciji usposabljanja in zaposlovanja invalidov, oseb s posebnimi potrebami in ostalih ranljivih ciljnih skupin.

Centerkontura je tudi nacionalni projektni partner projekta PREHOD MLADIH NA TRG DELA, ki zajema razvoj in izvajanje prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela. Cilj projekta je pridobivanje kompetenc oseb iz ciljne skupine, spodbujanje socialne vključenosti in spodbujanje sodelovanja ključnih inštitucij.

Udeležencem kariernega dne, ki jih bo zanimala tematika prehoda mladih s posebnimi potrebami na trg dela bodo predstavili njihovo sodelovanje v projektu in aktivnosti, ki jih izvajajo.

Več: http://www.centerkontura.si/
Več: http://www.prehodmladih.si/

 


Povezave: