Študijski obisk študentov in profesorjev FOV UM – Nemčija in Francija 2024

22. 04. 2024 to 25. 04. 2024
06:00 to 20:00

Na Fakulteti za organizacijske vede bomo tudi v letošnjem študijskem letu organizirali mednarodni študijski obisk za študente in profesorje. Tokrat se bomo odpravili v Nemčijo in Francijo, kjer bomo obiskali univerzo v Esslinegnu, si ogledali različna delovna okolja ter spoznali nemška in francoska mesta in njihove znamenitosti.

PROGRAM ŠTUDIJSKEGA OBISKA ZA ŠTUDENTE IN PROFESORJE UM FOV
 

22. april – 25.  april 2024

(Kranj – Ingolstadt – Offenburg - Strassbourg – Esslingen - München - Kranj)

 

22. april 2024 / Kranj – Ingolstadt - Offenburg

Odhod posebnega avtobusa je planiran v jutranjih urah izpred parkirišča UM FOV, kjer bomo pričeli cca. 500 km dolgo pot, ki nas bo vodila iz Kranja proti Ingolstadtu, kjer se nahaja Audijeva tovarna.

Vstopili bomo v poslovno okolje tovarne Audi v Ingolstadtu ter si ogledali proizvodnjo avtomobilov te prestižne znamke.

    

Po ogledu tovarne bo sledil tudi ogled Audijevega muzeja v Ingolstadtu, kjer je prikazana zgodovina tega nemškega proizvajalca avtomobilov. V treh nadstropjih sodobnega muzeja je razstavljenih okoli 100 edinstvenih modelov avtomobilov in motociklov, med njimi eden najdražjih, prestižni Horch 855, zadnji ohranjeni primer te vrste avtomobila na svetu.

      

Po obisku muzeja in Audijeve tovarne se bomo odpravili proti meji s Francijo. Predvidoma bomo prenočili nekje v okolici mesta Offenburg, kamor bomo prispeli v večernih urah.  

 

23. april 2024 / Offenburg – Strassbourg – Stuttgart/Esslingen

Po zajtrku se bomo odpeljali proti Franciji, natančneje proti mestu Strassbourg, kjer se nahaja uradni sedež Evropskega parlamenta in Evropsko sodišče za človekove pravice. Po ogledu mesta si bomo ogledali poslovno okolje Evropskega parlamenta, se srečali z enim od predstavnikov evropskega parlamenta ter si, kot obiskovalci, ogledali tudi sejno dvorano Evropskega parlamenta.

Po ogledu parlamenta in Strassbourga se bomo odpravili nazaj proti Stuttgartu, kjer bomo prenočili.

 

24. april 2024 /Stuttgart - München

Po zajtrku se bomo odpravili na Esslingen University of Applied Sciences. Osebje omenjene univerze nas bo popeljalo po univerzi, za nas pripravilo predavanje in nam predstavilo njihovo delo.

  

Po obisku univerze se bomo odpravili tudi v Stuttgart in njegovo okolico, kjer bo sledil ogled muzeja in delovno okolje proizvodnega podjetja. Po ogledu delovnih okolij bo sledila vožnja proti Münchnu. 

 

25. april 2024 / München – Kranj

Po zajtrku se bomo odpravili proti Munchnu, kjer si bomo najprej ogledali Alianz Areno. Po ogledu Alianz Arene se bomo odpravili proti mestu Munchen, kjer bo sledil še obisk Nemškega tehničnega muzeja v Münchnu, ki je eden od največjih tehničnih muzejev na svetu in se razprostira na površini 55.000 m2.  Po ogledu sledi samostojen ogled mesta München in odhod ter vožnja proti domu.

Po ogledu sledi samostojen ogled mesta München in odhod ter vožnja proti domu.

***

Prijave za udeležbo na študijskem obisku zbiramo na povezavi: https://1ka.arnes.si/a/d484707a.

Rok za prijavo je 25. 03. 2024.  Število mest je omejeno na 20 študentov.

Participacija za udeležbo na študijskem obisku za študente znaša 120 € brez DDV.

 

***

V kolikor se bo na študijski obisk prijavilo večje število študentov kot je razpisanih mest, bomo pri izbiri udeležencev upoštevali povprečno oceno študija. V kolikor bo prijavljenih več študentov z isto povprečno oceno, bodo imeli prednost tisti študenti, ki se v preteklih študijskih letih še niso udeležili mednarodne študentske ekskurzije ali pa so se v preteklem študijskem letu uvrstili na dekanovo listo najboljših študentov. 

Študente bomo o udeležbi na ekskurziji obvestili z el. pošto, ki jo bomo posredovali predvidoma do 29. 03. 2024. Z el. pošto boste prejeli vsa potrebna navodila za udeležbo in plačilo participacije.

***

Za vse dodatne informacije v zvezi z ekskurzijo se lahko obrnete Karierni center fakultete: karierni.fov@um.si .

 

Vabljeni!

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.