Podpis pogodbe o sodelovanju med Fakulteto za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Zavodom Kongresno turističnega urada Republike Slovenije

20. 03. 2019
16:30
Lokacija: 
Kongresni center Portus, Hotel Slovenija
Portorož
Slovenia

V sredo, 20. marca 2019 ob 16.30 bosta  v okviru 38. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, po otvoritveni slovesnosti, ki bo odprla tridnevni dogodek ob 14. uri, Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Zavod Kongresno turistični urad Republike Slovenije.

Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru in Zavod Kongresno turistični urad Republike Slovenije podpisala pogodbo o medsebojnem sodelovanju s ciljem spodbuditi promocijo Slovenije kot destinacije za mednarodno znanstveno strokovna in poslovna srečanja, povezovanje akademskega sektorja s ponudniki kongresno turističnih storitev, večanja prepoznavnosti v mednarodnem znanstveno strokovnem okolju, povečanje sodelovanja med javnim, gospodarskim in akademskim sektorjem in spodbujanjem vseh aktualnih izzivov, ki jih bomo kot prvi udejanjili z zavezo sodelovanja med strokovnim in akademskim okoljem.

Podpis pogodbe bo potekal po uradni otvoritveni slovesnosti v Kongresnem centru Portus, Hotel Slovenija Portorož.

Ena izmed aktualnih skupnih aktivnosti, ki se bo predvidoma v letu 2020 odvila, bo poletno-zimska šola za spodbujanje in povečanje kompetenc tistih, ki krojijo usodo posameznih organizacij na področju turizma v Sloveniji in pišejo vsebine za turistični zemljevid Republike Slovenije. Gre samo za prvo izmed številnih dejavnosti, ki bodo smerno vodile v večjo promocijo Slovenije na ravni vezi med akademskim in strokovnim okoljem.