Tekmovanja v reševanju študije primera

Case Study FOV tekmovanja 2021

Mednarodno tekmovanje v reševanju študije primera 2021

Mnogi študenti v času svojega študija pridobijo širši vpogled v področje uporabnega znanja in sodelujejo pri iskanju novih rešitev, ki jih zahtevajo sodobni izzivi domačega in tujega okolja.

Letošnje 11. mednarodno tekmovanje v študiji primera je priložnost za študente, ki so željni dodatnega znanja in novih izzivov.

Kaj je študija primera?

Študija primera je interaktivna pedagoška metoda. Ključni akterji so študenti, ki s svojimi idejami pristopijo k reševanju določenega študijskega primera. Primeri proučevanja študijskega primera temeljijo na realnih ali izmišljenih situacijah v praksi, ki jih je potrebno rešiti samostojno ali v skupini. Študenti se pri reševanju soočijo z določeno situacijo in se postavijo v vlogo menedžerjev oziroma vodij, ki bodo sprejele odločitve in s tem poiskale rešitve za določen podan primer.

Koncept študentskega tekmovanja v reševanju študije primera

Ekipe, ki se prijavijo na tekmovanje v študiji primera morajo biti sestavljene iz 5 študentov. Tekmovanja bodo potekala v angleškem jeziku. K sodelovanju se vabi vse študente, tako slovenskih kot tujih fakultet.

Tekmovanje v reševanju študije primera bo predvidoma potekalo od 15. do 18. marca 2021. Udeležencem se najprej (preko Skype-a) predstavijo pravila tekmovanja v študiji primera in ključne okvire poslovno naravnanega problema, ki ga prispeva uspešno slovensko podjetje, ki je tudi sponzor tekmovanja. Študenti imajo do dneva tekmovanja čas namenjen za reševanje problema. Tekmovanje bo v letu 2021 potekalo v okviru jubilejne 40. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti, ki bo potekala od 17. do 19. marca 2021 v Portorožu.

V okviru konference bodo zagotovljene dvorane za pripravo rešitev oz. prezentacij rešitve problema. Zadnji dan tekmovanja se prične že zjutraj, kjer študentske ekipe na javni predstavitvi, na podlagi izžrebanega vrstnega reda, predstavijo svoje rešitve štiri članski komisiji, ki na koncu izbere zmagovalca.

Čas in trajanje

Mednarodno tekmovanje v reševanju študije primera bo predvidoma potekalo od 15. do 18. marca 2021, v okviru programa 40. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti.

 

Program:

Sledi kmalu.

 

Organizacijski odbor: 

Več informacij:

UM, Fakulteta za organizacijske vede
Karierni center
Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj

tel: 04  23 74 245 ali 04  23 74 267
e-pošta: karierni.fov@um.si 

__________________________________________________________________________________________________

 

Arhiv

Seznam tekmovanj v reševanju študije primera:

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.