Case study 2017 / Novembrska šola 2017

27. in 28. novembra 2017 je na Fakulteti za organizacijske vede UM potekala Novembrska šola v reševanju študije primere na kateri so se študenti seznanili z metodo študije primera in pridobili različna znanja s področij projektnega vodenja, javnega nastopanja, timskega dela, vodenja, argumentacije, organizacijskih sprememb in drugih. Na podlagi pridobljenih znanj so se študenti potem udeležili še Tekmovanja v reševanju študije primera, ki je potekal 1. decembra 2017. Letos je izziv študentom pripravila Fraportova letalska akademija, naslov je bil »The ultimate Instagram challenge«, kjer so študentje dobili nalogo, da analizirajo ter raziščejo družbeno omrežje Instagram in pripravijo plan za vzpostavitev globalne kampanje za Fraportovo letalsko akademijo.

Tekmovanja so se udeležile tri ekipe študentov, in sicer: ekipa Fovport (člani: Filip Bilbija, Pavel Nesterov, Tina Radovanovič in Marina Đorđeski), Ekipa 2 (člani: Nina Milinković, Kim Kestner, Jan Vidmar in Amir Draganović) in Ekipa 3 (člani: Tim Prevodnik, Dario Balić in Nace Bevk).

Po predstavitvi izziva so imele ekipe tri dni časa, da pripravijo rešitve. Vse ekipe so pravočasno, to je do petka, 1. decembra 2017 do 9. ure oddale svoje prezentacije. Komisija v sestavi ga. Tina Javor - Fraport Aviation Academy, red. prof. dr. Eva Jereb – UM FOV, viš. pred. dr. Marko Urh - UM FOV ter študent Žiga Cibic – UM FOV so z zanimanjem prisluhnili vsem rešitvam, ki so jih pripravili študenti.

Vse rešitve, ki so jih podali študenti so bile uporabne zato je komisija imela pri zboru najboljšega zelo težko nalogo. Največ točk je prejela rešitev ekipe Fovport (člani ekipe: Filip Bilbija, Pavel Nesterov, Tina Radovanovič in Marina Đorđeski), drugo mesto je zasedla Ekipa 2 (člani Nina Milinković, Kim Kestner, Jan Vidmar in Amir Draganović) in tretje mesto Ekipa 3 (člani Tim Prevodnik, Dario Balić in Nace Bevk).

Vsem študentom se zahvaljujemo za njihovo sodelovanje in dobro voljo na tekmovanju!

Foto: Lovro Požarnik