DIES ACADEMICUS / DAN UNIVERZE NA UNIVERZI V MARIBORU

Kategorija novice: 
Obvestila

V torek, 20. septembra je na Univerzi v Mariboru potekala slovesnost DIES ACADEMICUS / DAN UNIVERZE na kateri smo obeležili 47. obletnico obstoja univerze, posebna pozornost je bila namenjena tudi simbolični inavguraciji rektorja UM prof. dr. Zdravka Kačiča, podeljena pa so bile tudi nagrade in priznanja Univerze v Mariboru.

Na predlog Fakultete za organizacijske vede je svečano listino prejelo podjetje Četrta pot, d.o.o., ki je vodilno slovensko tehnološko podjetje, specializirano za razvoj, uvajanje in vzdrževanje poslovnih informacijskih rešitev. Že več kot 30 let je pomemben akter v razvoju gorenjske prestolnice in se uvršča med pionirje digitalne transformacije poslovnih procesov v slovenskih podjetij. Prejeto priznanje izhaja iz večletnega sodelovanja in skupnih aktivnosti , ki jih na ožjem lokalnem okolju uresničujeta fakulteta in podjetje. Ena izmed pomembnih aktivnosti skupnega sodelovanja je povezanost v okviru mednarodnega tekmovanja v študiji primera za študente in tesno sodelovanje na kariernem področju. Nagrado je v imenu podjetja Četrta pot, d.o.o. prevzel generalni direktor Boris Šolar.

Nagovor rektorja Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravka Kačiča ob dnevu Univerze v Mariboru: https://www.um.si/objava/nagovor-prof-dr-zdravka-kacica-ob-dnevu-univerze-v-mariboru/.

Več: https://www.um.si/objava/52774/ & https://www.um.si/objava/fotogalerija-slovesnost-dies-academicus/.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.