Študenti FOV so si ogledali Centralno čistilno napravo Kranj

Kategorija novice: 
Obvestila

Študenti 2. letnika, univerzitetnega programa Inženiring poslovnih sistemov so si v preteklem tednu v okviru predmeta Osnove varstva okolja, z namenom povezovanja znanja različnih strokovnih področij za zmanjševanja škodljivih vplivov na okolje, ter seznanitvijo s posledicami, neupoštevanja ali neuporabe ukrepov za varovanje okolja, ogledali Centralno čistilno napravo Kranj.

V uvodnem delu ogleda, ki je potekal pod strokovnim vodstvom gospoda Blaža Bajžlja, tehnologa odv. in čišč. odpadnih voda, so se študenti seznanili z aktivnostmi, ki jih Javno podjetje Komunala Kranj d. o. o. izvaja na področju varovanja okolja.

Sledil je ogled delovanja čistilne naprave, vse od vhodnega črpališča odpadne vode v čistilno napravo, do iztočnega kanala kjer prečiščena odpadna voda izteka v reko Savo. Gospod Bajželj je študente seznanil s tehnološkimi postopki, s katerimi se odpadna voda obdela preden jo ustrezno prečiščeno vračajo nazaj v okolje ter z izzivi in ukrepi, s katerimi želijo upravljalci naprave izboljšati energetsko samooskrbo celotnega objekta.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.