Mednarodni simpozij s področja operacijskih raziskav v Sloveniji – SOR'23

20. 09. 2023 to 22. 09. 2023
08:15 to 13:30
Lokacija: 
Hotel Astoria
Bled
Slovenia

Od 20. do 22. septembra 2023 bo na Bledu potekal Mednarodni simpozij s področja operacijskih raziskav v Sloveniji – SOR'23 (17th International Symposium on Operational Research in Slovenia), kjer pri organizaciji, poleg Slovenskega društva Informatika ter Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani, sodeluje tudi Fakulteta za organizacijske vede Univerze v Mariboru.

Na simpoziju, ki je organiziran v Sloveniji na vsake dve leti, se pričakuje preko sto udeležencev, ki prihajajo iz različnih držav iz vsega sveta, predstavnikov univerz, vladnih institucij in drugih organizacij.

Namen simpozija je popularizacija operacijskih raziskav za reševanje kompleksnih problemov (v ekonomiji, računalništvu, organizaciji, ekologiji, ipd.) ter spodbujanje k nadaljnjim raziskavam. Udeleženci konference bodo imeli možnost izmenjati izkušnje, nove rešitve in spoznanja v mednarodnem in slovenskem okviru ter prepoznati praktične probleme, ki jih je moč reševati z metodami operacijskih raziskav.

Več o programu simpozija je na voljo na spletni strani: https://sor.fov.um.si/.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.