Akreditacija novega študijskega programa Krizni management Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru

Kategorija novice: 
Obvestila

V četrtek, 18. oktobra 2018 je Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu podelil akreditacijo FOV UM za izvajanje novega visokošolskega strokovnega študijskega programa prve stopnje Krizni management.

Fakulteta s 60 letno tradicijo, ki je nedavno slavnostno proslavila razvoj v okviru akademije, je tako dobila najmlajšega člana in s tem še dodatno okrepila ponudbo študijskih programov v Sloveniji. Svoje poslanstvo in vizijo fakulteta vselej usmerja v področje razvoja organizacijskih ved. Z novim programom, v katerega se bodo prvi študenti že lahko vpisali v študijskem letu 2019/2020 pa ne bo pridobila zgolj fakulteta in študenti, temveč širše slovensko in mednarodno okolje. Znanja in kompetence, ki jih bodo diplomanti lahko implementirali na svojih kariernih poteh, bodo zadostila vrzeli, ki v tem trenutku obstaja na pomembnem področju upravljanja organizacij in širših družbenih vprašanj obvladovanja negotovosti in tveganj, reševanja kriz in zadostnega ter potrebnega soočanja z nevarnostmi, ki jih predpostavljajo različni dejavniki.

Študijski program je namenjen mikro in malim podjetjem, gospodarskim družbam, nevladnim organizacijam (gasilci, gorski reševalci itd.) in vladnemu sektorju.

Študijski program so na Fakulteti za organizacijske vede UM pripravili skupaj s programskim svetom študijskega programa, v katerega so vključeni številni pomembni deležniki slovenskega okolja, med katerimi velja izpostaviti Fraport Akademijo, ki deluje v okviru Fraport Slovenija in je od samega začetka aktivno sodelovala pri postavitvi vsebin programa ter bo tudi nadalje pomemben partner pri izvajanju in aktualizaciji študijskega programa.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.