Študijski obisk študentov in profesorjev FOV UM - Nemčija 2022

31. 05. 2022 to 02. 06. 2022
05:30 to 22:00
Lokacija: 
FOV UM
Kranj – München - Frankfurt – München - Kranj
Slovenia

Študente vabimo, da se pridružijo študijskemu obisku študentov in profesorjev FOV, ki bo potekal od 31. maja do 2. junija 2022.

Program študijskega obiska je zelo zanimiv. Študenti in profesorji se bodo odpravili v Nemčijo, obiskali bodo tovarno BMW München, Allianz areno, tehnični muzej v Münchnu in Univerzo v Frankfurtu s katero fakulteta že več let uspešno sodeluje.

 

PROGRAM ŠTUDIJSKEGA OBISKA ZA ŠTUDENTE IN PROFESORJE UM FOV

NEMČIJA 2022
(Kranj – München - Frankfurt – München - Kranj)

 

31. maj 2022 / Kranj - München

Odhod posebnega avtobusa je planiran v jutranjih urah izpred parkirišča UM FOV, kjer bomo pričeli cca. 400 km dolgo pot, ki nas bo vodila iz Kranja proti severnemu delu Münchna, kjer se nahaja BMWjeva glavna tovarna v kateri dela 8.000 zaposlenih iz več kot petdesetih držav, od tega približno 850 vajencev.

Ogledali si bomo poslovno okolje tovarne BMW v Münchnu, ki se nahaja nasproti glavnega sedeža skupine BMW in muzeja BMW Welt. Gre za eno od vodilnih BMWjevih tovarn, kjer izdelajo približno 1.000 avtomobilov in več kot 600 motorjev. Po ogledu tovarne nas bo pot peljala do Frankufurta na Majni, kjer bomo prenočili.

01. junij 2022 / Frankfurt am Main – München

Po zajtrku se bomo odpravili na Frankfurt University of Applied Sciences. Osebje omenjene univerze nas bo popeljalo po univerzi, za nas pripravilo predavanje in nam predstavilo njihovo delo. Po obisku univerze se bomo odpravili nazaj proti Münchnu, prestolnici Bavarske.

Če bo čas dopuščal, se bomo ustavili še v Stuttgartu in povzpeli na 217 metrov visok televizijski stolp, od koder se odpira lep panoramski pogled na Stuttgart z okolico. Predviden prihod v München je v večernih urah, kjer bomo prenočili.

2. junij 2022 / München

Po zajtrku si bomo najprej ogledali poslovno okolje Alianz arene ter muzej in poslovno okolje nogometnega kluba Bayern. Po ogledu Alianz arene sledi ogled Nemškega tehničnega muzeja v Münchnu, ki je eden od največjih tehničnih muzejev na svetu in se razprostira na površini 55.000 m2. 

Po ogledu tehničnega muzeja in Münchna sledi vožnja proti Kranju. Predviden prihod v Kranj je v poznih večernih urah.

***

Rok za prijavo je 15. maj, 2022.

Prijave se zbirajo na povezavi: https://1ka.arnes.si/a/4a1ea3c2.

***

Udeležba na ekskurziji za študente FOV je brezplačna.

Končno rezervacijo nočitev, celotno organizacijo in končen program strokovne ekskurzijo bomo pripravili na podlagi prijav študentov in profesorjev.

V kolikor se bo na študijski obisk prijavilo večje število študentov kot je razpisanih mest (20), bomo pri izbiri udeležencev upoštevali povprečno oceno študija.

Za vse dodatne informacije v zvezi z ekskurzijo se lahko obrnete na Karierni center fakultete: karierni.fov@um.si .

Vabljeni!

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.