KONFERENČNA DEJAVNOST

Fakulteta za organizacijske vede v sklopu svoje konferenčne dejavnosti organizira domače in mednarodne konference in simpozije. Tradicionalne konference, ki jih organizira vsako leto, so Mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti (marec), Blejska e-konferenca (junij) ter Konferenca o vzgoji in izobraževanju v informacijski družbi (oktober), ki vsako leto poteka v sklopu multikonference Informacijska družba. Sodelujemo tudi pri organizaciji Simpozija o operacijskih raziskavah SOR in ostalih konferenčnih dogodkih.

Mednarodna konferenca o razvoju organizacijskih znanosti (Portorož)

Vsako leto v mesecu marcu organiziramo mednarodno znanstveno konferenco o razvoju organizacijskih znanosti. Na tematsko različnih plenarnih delih in organiziranih sekcijah se predstavijo različni mednarodni in domači referenti oz. predstavniki gospodarstva, izobraževalnih in finančnih institucij, javne uprave, turizma, vojske, policije, zdravstva in raziskovalnih institucij, ter predstavijo aktualna spoznanja in rešitve s področij organizacije in managementa.

Več o konferenci: https://konferenca.fov.um.si


Bled eConference (Bled)

Blejska e-konferenca, ki jo organizira Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede je v slovenskem prostoru mednaroden dogodek, ki ima najdaljšo tradicijo raziskovanja elektronskega poslovanja. Vsakoletna blejska konferenca privabi udeležence iz vsaj dvajsetih držav, predstavnike univerz, organizacij, Evropske komisije, vladnih inštitucij, ponudnikov informacijskih rešitev in drugih.

Več o konferenci: https://bledconference.org/


Informacijska družba - Vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi (VIVID)

V sklopu multikonference Informacijska družba, vsako leto v oktobru, soorganiziramo konferenco VIVID, Vzgoja in izobraževanje v informacijski družbi. Konferenca je namenjena proučevanju novih načinov dela in skupnega življenja v vzgojno - izobraževalnem procesu, ki jih prinaša sodobna informacijska in komunikacijska tehnologija. Konferenco organiziramo v sodelovanju z Inštitutom Jožef Stefan, Fakulteto za računalništvo in informatiko, Slovenskim društvom informatika.

Več o konferenci: https://vivid.fov.um.si/


Mednarodni simpozij o operacijskih raziskavah (SOR)

Tridnevni mednarodni simpozij o operacijskih raziskavah organiziramo skupaj s Sekcijo za operacijske raziskave Slovenskega društva Informatika in Fakulteto za strojništvo, Univerza v Ljubljani. Simpozija se udeležujejo predstavniki univerz, vladnih inštitucij in drugih organizacij. Namen simpozija, ki se organizira na dve leti, je popularizacija operacijskih raziskav za reševanje kompleksnih problemov ter spodbujanje k nadaljnjim raziskavam.

Več o konferenci: https://sor.fov.um.si/


Več informacij:

Univerza v Mariboru
Fakulteta za organizacijske vede
Center za izobraževanje in svetovanje
Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj

tel: +386 (0)4  23 74 245
e-pošta: cis.fov@um.si