OBVESTILA ZA ŠTUDENTE


Objavljen je Sklep o razpisu volitev v študentske svete članic in drugih članic Univerze v Mariboru

Objavljen je Sklep o razpisu volitev v študentske svete članic in drugih članic Univerze v Mariboru.

Študentske svete letnikov, študentske svete absolventov in študentske svete doktorskih študentov se voli na splošnih, neposrednih in tajnih volitvah izmed študentov posameznega letnika, absolventov, doktorskih študentov.

Kandidature je potrebno oddati najkasneje do konca kandidacijskega postopka, to je do srede, 23. 10. 2024, do 23:59.

Povezavo do obrazcev za kandidiranje najdete v Sklepu o razpisu volitev in na: https://ssum.um.si/volitve/.

Priloga: Sklep o razpisu volitev v Študentske svete članic

Objavljeno: 23. 9. 2024


Razpis za tutorje študente 2024/2025

Skladno z Razpisom za tutorje študente v študijskem letu 2024/2025 vabimo vse zainteresirane študente k prijavi na razpis.

Študent vloži svojo kandidaturo na predpisanem obrazcu za prijavo, ki je priloga tega sklepa. Kandidatura mora vsebovati podpisano Prilogo 1 (Prijava na razpis za tutorje študente na FOV UM) in motivacijsko pismo.

Kandidaturo je potrebno oddati najkasneje do 9. 9. 2024 do 10. ure – upošteva se rok prispetja kandidature.

Kandidatura se odda:

  • fizično po pošti s priporočeno pošto v zaprti ovojnici, naslovljeno na »Univerza v Mariboru Fakulteta za organizacijske vede, Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj« s pripisom »Kandidatura za tutorja študenta - NE ODPIRAJ!« ali
  • osebno v dekanat Fakultete za organizacijske vede, Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj v zaprti pisemski ovojnici, naslovljeno na »Univerza v Mariboru Fakulteta za organizacijske vede, Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj« s pripisom »Kandidatura za tutorja študenta - NE ODPIRAJ!«.

Priloge:

Objavljeno: 20. 5. 2024


Sklep o razpisu volitev v Študentski svet Univerze v Maribor

Prorektorica za študentska vprašanja UM je 22. 4. 2024 izdala Sklep o razpisu volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru št. 023/2024/02/830 JŽV.

Kandidature se vloži preko spletnega obrazca, ki je dostopen na povezavi https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=TkbxjrYonUSVvuZp7j0IrIQSHh8rMi9Jhia78k_mI1pUREJDTUlEMjUwUlZaUUw1SzIxRDhZSjU5Ui4u

Kandidature je potrebno skladno s 3. točko sklepa oddati z uporabo kandidatove osebne digitalne identitete UM najkasneje do 13. 5. 2024 do 10 ure. Obvezna priloga tega obraza je veljavno potrdilo o vpisu kandidata, ki se ga predloži preko spletnega obrazca.

Priloga: Sklep o razpisu volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru

Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur za člane in namestnike članov ŠSUM na dan 14. 5. 2024

Predsednica Volilne komisije univerze za volitve študentov je 14. 5. 2024 izdala Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur za člane in namestnike članov ŠSUM, v katerem je seznam popolnih kandidatur po članicah.

Priloga: Seznam popolnih kandidatur po članicah

Poročilo o izvoljenih kandidatih na volitvah v Študentski svet UM 

Prodekan za študentska vprašanja FOV je 5. 6. 2024 podal Poročilo o izvoljenih kandidatih na volitvah v ŠS UM.

Priloga: Poročilo o izvoljenih kandidatih na volitvah v Študentski svet UM

Objavljeno: 22. 4. 2024
Posodobljeno: 14. 6. 2024


Vabilo na finale Univerzitetne športne lige za prvaka Univerze v Mariboru

Študentski svet Univerze v Mariboru vabi na športni spektakel leta: Finale Univerzitetne športne lige za prvaka UM, v torek, 9. aprila 2024 v Univerzitetnem športnem centru UM, v popoldanskem času.

Vsebino novice si oglejte na povezavi: https://ssum.um.si/2024/03/sportni-spektakel-leta-finale-univerzitetne-sportne-lige-za-prvaka-um/

Vabljeni, da v športnem duhu navijate ter spodbujate športnike.

Objavljeno: 3. 4. 2024


Kandidiranje za nagrade Univerze v Mariboru za študijsko, raziskovalno in umetniško delo, za razvoj študijskih dejavnosti, za prispevek k inovacijski dejavnosti in za športne ter kulturne dosežke

Prorektorica za študentska vprašanja UM je 20. 3. 2024 izdala Poziv h kandidiranju za nagrade Univerze v Mariboru za študijsko, raziskovalno in umetniško delo, za razvoj študijskih dejavnosti, za prispevek k inovacijski dejavnosti in za športne ter kulturne dosežke. Kriteriji oz. pogoji za kandidiranje so navedeni v III. členu poziva.

Vlogo je potrebno dostaviti najkasneje do 8. 4. 2024 do 12. ure (datum in ura dospetja) na naslov: Študentski svet UM, Slomškov trg 15, 2000 Maribor, v zaprti kuverti s pripisom »Vloga za nagrado UM-ne odpiraj!«

Priloge:

Objavljeno: 25. 3. 2024


Razpis postopka kandidiranja in volitev za člane Senata Fakultete za organizacijske vede iz vrst študentov

Dekan Fakultete za organizacijske vede, red. prof. dr. Iztok Podbregar, je 13. 3. 2024 izdal Sklep o razpisu postopka kandidiranja in volitev za člane Senata Fakultete za organizacijske vede iz vrst študentov.

Skladno s 3. točko sklepa kandidaturo lahko vloži vsak študent, ki izpolnjuje pogoje v skladu z določili Statuta UM in Splošnega akta o sestavi, volitvah, oblikovanju in delovanju senatov članic Univerze v Mariboru. Pravico kandidirati oziroma biti voljen za člana Senata Fakultete za organizacijske vede ima vsak študent s statusom študenta na Univerzi v Mariboru Fakulteti za organizacijske vede.

Kandidat vloži svojo kandidaturo na predpisanem obrazcu za kandidaturo, ki je priloga tega sklepa. Kandidatura mora vsebovati ime in priimek kandidata, naslov kandidata, datum in lastnoročni podpis kandidata. Obvezna priloga kandidature je potrdilo o vpisu na UM FOV v študijskem letu 2023/2024 oziroma podano soglasje na obrazcu za kandidaturo ter podpisana izjava o varovanju osebnih podatkov.

Kandidaturo je potrebno oddati najkasneje do 27. 3. 2024 do 10. ure – upošteva se rok prispetja kandidature.

Kandidatura se odda:

  • fizično po pošti s priporočeno pošto v zaprti ovojnici, naslovljeno na »Univerza v Mariboru Fakulteta za organizacijske vede, Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj« s pripisom »Kandidatura za člana Senata Fakultete za organizacijske vede iz vrst študentov - NE ODPIRAJ!« ali
  • osebno v dekanat Fakultete za organizacijske vede, Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj v zaprti pisemski ovojnici, naslovljeno na »Univerza v Mariboru Fakulteta za organizacijske vede, Kidričeva cesta 55a, 4000 Kranj« s pripisom »Kandidatura za člana Senata Fakultete za organizacijske vede iz vrst študentov - NE ODPIRAJ!«.

Priloge:

Sklep o imenovanju komisije za pregled kandidatur

Dekan, red. prof. dr. Iztok Podbregar je 14. 3. 2024 izdal Sklep o imenovanju komisije za pregled kandidatur v postopku kandidiranja in volitev za člane Senata FOV iz vrst študentov.  Komisija se sestane 27. 3. 2024 ob 13.15 uri v sejni sobi.

Priloga: Sklep o imenovanju komisije za pregled kandidatur

Sklep o imenovanju komisije za pritožbe

Dekan, red. prof. dr. Iztok Podbregar je 14. 3. 2024 izdal Sklep o imenovanju komisije za pritožbe v postopku kandidiranja in volitev za člane Senata FOV iz vrst študentov.  Komisija se sestane 8. 4. 2023 ob 13.15 uri v sejni sobi.

Priloga: Sklep o imenovanju komisije za pritožbe

Posodobljeno: 14.3.2024


Sklep o razpisu nadomestnih volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru

Prorektorica za študentska vprašanja UM je 15. 1. 2024 izdala Sklep o razpisu nadomestnih volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru št. 023/2024/01/830 JŽV.

Kandidature se vloži preko spletnega obrazca, ki je dostopen na povezavi https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=TkbxjrYonUSVvuZp7j0IrIQSHh8rMi9Jhia78k_mI1pUNU5WUThBOFlYU0JVUkJUODZaU0xaMEVJUy4u

Kandidature je potrebno skladno s 3. točko sklepa oddati z uporabo kandidatove osebne digitalne identitete UM najkasneje do 29. 1. 2024 do 10 ure. Obvezna priloga tega obraza je veljavno potrdilo o vpisu kandidata, ki se ga predloži preko spletnega obrazca.

Priloga: Sklep o razpisu nadomestnih volitev v Študentski svet Univerze v Mariboru

Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur

Predsednica volilne komisije univerze za volitve študentov je 29. 1. 2024 izdala Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur. Priložen je seznam potrjenih popolnih kandidatur po članicah.

Priloga: Sklep o preverjanju in potrditvi kandidatur

Poročilo o izvoljenih kandidatih na nadomestnih volitvah v ŠS UM

Študentski svet FOV UM je 12. 2. 2024 podal Poročilo o izvoljenih kandidatih na nadomestnih volitvah v ŠS UM.

Priloga: Poročilo o izvoljenih kandidatih na nadomestnih volitvah v ŠS UM

Posodobljeno: 19.2.2024