VS - ORGANIZACIJA IN MANAGEMENT KADROVSKIH IN
IZOBRAŽEVALNIH SISTEMOV

Image

Naziv programa: Organizacija in management kadrovskih in izobraževalnih sistemov

Naziv diplomanta:

  • diplomirani organizator kadrovskih in izobraževalnih sistemov (VS), 
    diplomirana organizatorka kadrovskih in izobraževalnih  sistemov (VS)

          (za generacije študentov, vpisanih v 1. letnik od 2018/19 dalje)

  • diplomirani organizator (VS), diplomirana organizatorka (VS)
          (za generacije študentov, vpisanih v 1. letnik do vključno 2017/18)

Trajanje: študij traja tri leta oz. šest semestrov/180 ECTS


Predmetno specifične kompetence

Diplomant je usmerjen izrazito aplikativno. Usposobljen je za uporabo metodološkega znanja pri reševanju praktičnih problemov. Obvladuje operativno organiziranje in usklajevanje kadrovske in izobraževalne dejavnosti v organizacijah. Izvaja operativno delo na področju iskanja in izbire kadrov, zaposlovanja in odpuščanja delavcev, dograjevanja sistemizacije, analize zahtevnosti, vrednotenja in nagrajevanja dela. Načrtuje in organizira procese kariernega razvoja, izobraževanja in napredovanja kadrov, motiviranja za ustvarjalno delo, urejanje delovno-pravnih razmerij ter družbenega standarda delavcev. Usposobljen je za sodelovanje pri raziskovanju potreb po novem znanju, ugotavljanje zadovoljstva zaposlenih, merjenje delovnega vzdušja, delovne motivacije in kakovosti odnosov med zaposlenimi.

Njegovo kompetentnost močno podpirajo znanja s področja kadrovskega managementa, kadrovskih informacijskih sistemov, sistemske analize, organizacije poslovnih sistemov, izvajanja projektnega dela, sistemov za podporo pri odločanju, poznavanja poslovnih funkcij v organizaciji idr.

Profil diplomanta

Sposobnosti obvladovanja, operativnega organiziranja in usklajevanja kadrovskih, izobraževalnih in organizacijskih dejavnosti v organizaciji.