FOV UM sodeluje v programu Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020

Kategorija novice: 
Obvestila

Na Fakulteti za organizacijske vede UM bodo v okviru programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija 2014-2020 in projekta Connect SME Plus, pristopili k izvedbi usposabljanja in mentorstva čezmejne šole internacionalizacije v okviru projekta Connect SME Plus.

Pogodbo o sodelovanju sta v petek, 9. 11. 2018 podpisala dekan FOV UM prof. dr. Iztok Podbregar in direktorica Območno obrtno-podjetniške zbornice Kranj ga. Daniela Žagar. S sodelovanjem na projektu bodo izkušeni in habilitirani visokošolski učitelji izvedli program usposabljanja in mentorstva skladno z vsemi načeli kakovosti in odličnosti. Program sodelovanja med Območno obrtno-podjetniško zbornico Kranj in FOV UM, je samo eden izmed zglednih sodelovanj fakultete z lokalnim okoljem. V petih modulih s področja internacionalizacije, strategij vstopa na tuje trge, mednarodne komunikacije ter specialističnega mentorstva, se bo odvil niz teoretičnega in praktičnega izobraževanja vključenim v šolo internacionalizacije.

Šola bo temeljila na metodi hibridnega učenja, preko usposabljanja v skupini in e-učenjem. FOV UM in njeni izbrani predavatelji so bili na razpisu prepoznani kot primerni za izvedbo tega dela projekta. V šolo je vključenih 20 malih in srednje velikih avstrijskih podjetij in 25 malih in srednjih podjetij iz Slovenije. Šolanje poteka v angleškem in slovenskem jeziku.

Dostopnost / Accessibility options

Ta nastavitev vklopi visok kontrast. This renders the document in high contrast mode.
Ta nastavitev naredi črno-beli pogled strani. / This renders the document as white on black
Ta nastavitev izklopi premikajoče dele na strani. / This can help those with trouble processing rapid screen movements.
Ta nastavitev zamenja font, da osebe z disklesijo lažje berejo. / This loads a font easier to read for people with dyslexia.